Dlatego najlepiej przy wymianie sprzęgła od razu wymienic wysprzęglik. Nie jest to duży koszt, a przynajmniej mamy pewnosć, że nić nie siądzie po drodze za kilka lub kilkanaście tyś. km...
Dlatego najlepiej przy wymianie sprzęgła od razu wymienic wysprzęglik. Nie jest to duży koszt, a przynajmniej mamy pewnosć, że nić nie siądzie po drodze za kilka lub kilkanaście tyś. km...
jeszcze łożyska w kołach! i swiece żarowe
Kolego kazdy robi co uważa za słuszne, ja stosuję filozofię, jak coś robic to dobrze, na markowych częściach i z głową. Czyli, np: jeśli zdejmujesz skrzynię, to zrób przy okazji simering. Bo po co zdejmowac kolejnym razem i dodatkowo placić i marnowac czas. Takie jest moje podejście...
Witam.
Mam taki problem w moim 156 1.9JTD. Początkowo miałem drgania podczas ruszania na 1 biegu i wstecznym na pozostałych biegach spokój. Teraz nie mogę wrzucić żadnego biegu przy włączonym silniku a pedał sprzęgła odbija do połowy. Po wyłączeniu silnika wszystko działa jak należy. Czy to wina pompy sprzęgła czy wysprzęglik, mam nadzieję że nie dwumas.
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 8V 115 KM - była
Jest Zafira 2.0 OPC 192KM
na poczatek sprawdz wysprzeglik jest na skrzyni biegów pod aku.
Prawdopodonie zapowietrzony uklad sprzegla. Mialem podobna sytuacje 3 dni temu.