Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: masło na korku zbiorniczka wyrównawczego,oleju w silniku nieubywa wiec WTF??

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

czyli z mojego wnioskowania, ktoś miał problem z chłodnicą i zapodał uszczelniacz? (zabetonował?) jak tak już zacznij od wymiany UPG i czyszczenia układu, ci co chwalą te "antybiotyki" nigdy większych przebiegów z tym silnikiem nie zrobili. Zapchane kanaliki, twardnienie uszczelniaczy, itd to początek kłopotów.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Litrowy
    Mieszka w
    Wawa, Brodnica,Uć górna
    Auto
    156 3.0 v6 Q-DISTINCTIVE sw 04r LUCI DI BOSCO

Domyślnie

Cytat Napisał LUKI83 Zobacz post
    widocznie nie piszesz dokładnie pozatym niewiem czego szukasz jak poszedł olej do płynu to chyba raczej przez uszczelkę i wszyscy mehanicy mają rację więc niewiem co oczekujesz? masz nudy i chciałeś pogadać czy co i wrzucić komuś ??
    widze ze czytanie bez zrozumienia idzie ci w parze z ortografią wiec za mechanikę tez sie niezabieraj

---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 22:07 ----------

Cytat Napisał acer11 Zobacz post
    czyli z mojego wnioskowania, ktoś miał problem z chłodnicą i zapodał uszczelniacz? (zabetonował?) jak tak już zacznij od wymiany UPG i czyszczenia układu, ci co chwalą te "antybiotyki" nigdy większych przebiegów z tym silnikiem nie zrobili. Zapchane kanaliki, twardnienie uszczelniaczy, itd to początek kłopotów.
    dokładnie tak mam zamiar zrobic kolego potem sie zobaczy, dzięki
    Moja cwaniara BY LITROWY 3.0v6SW QTRONIC http://www.youtube.com/watch?v=hJHuK...ature=youtu.be
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/70296-litrowe_ar156sw_2_5v6_q.html

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krzysiek156
    Mieszka w
    Elbląg
    Auto
    156 2.0 TS 155km 2000 rok

Domyślnie

ostatnio mialem to samo - syf w zbiorniczku i juz nastawilem sie na wymiane uszczelki pod glowica ale zaprowadzilem do nowego mechanika i on po ogledzinach stwierdzil ze jak dla niego to nie uszczelka tylko chlodniczka oleju czy jakos tak.

wymienil chlodniczke przeplukal uklad kilka razy i poki co jest wszystko dobrze, i plyn znow jest idealny.

ja bym przed wymiana uszczelki sprawdzil ta chlodniczke czy na niej nie przepuszcza.

no chyba ze w v6 nie ma tej chlodniczki to moj post do skasowania - mechanikiem nie jestem

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    near zamość
    Auto
    156 1,8 ts 98

Domyślnie

a może poprostu literówka? zresztą wymieniaj chłodniczkę

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

Miałem tak w Escorcie potem dymił na czarno

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Litrowy
    Mieszka w
    Wawa, Brodnica,Uć górna
    Auto
    156 3.0 v6 Q-DISTINCTIVE sw 04r LUCI DI BOSCO

Domyślnie

Cytat Napisał michałsnk Zobacz post
    Miałem tak w Escorcie potem dymił na czarno
    ale to oznaka braku pierścieni
    Moja cwaniara BY LITROWY 3.0v6SW QTRONIC http://www.youtube.com/watch?v=hJHuK...ature=youtu.be
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/70296-litrowe_ar156sw_2_5v6_q.html

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

czyli odeszły w zaświaty po ponad 500tysiącach km wiesz ,że nie musiałem dolewać NIGDY oleju od zmiany do zmiany ? niektóre Zeteci miały tuleje cylindrowe pokryte nikasilem ,a robiła go YAMAHA i COSSWORTH nie nie miał cuore sportivo ,ale Ford zlecił budowę silnika o super trwałości czynności remontowe polegały na wkładzie finansowym 2400 zł w przybliżeniu raz na 250-300 tys km zestaw naprawczy dół silnika tkzw short block i heja to było coś w ostatni dzień 1 godz przed przyjazdem lawety po niego dymił na czarno ..kozak żył do końca ,ale przykre auto na złom oddawać tyle ode mnie mam nadzieje, że pomogą ludzie autorowi wątku