Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Lpg 147 1.6

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 120 KM 2001r.

Domyślnie prosze o pomoc z wyborem instalacji gazowej do alfy 147 1.6 Katowice, Śląsk

Witam zastanawiam sie nad zalozneniem LPG do swojej alfy 147 1.6 120 KM i dostalem takie zestawy:

http://www.autoinstal.pl/
    w cenie 2200 zł
    sterownik AGC Compact
    reduktor VITO lub ALASKA
    Listwy OMVL

jesli chodzi o listwy to do wyboru jeszcze matrix, hana ale za doplata

lub za 4000zl gaz Prinsa

Kopi Auto+Gaz
    w cenie 2700
    Stag 300 plus
    reduktor AC
    wtryski AC

www.autogaz.sosnowiec.pl
    w cenie 2300
    STAG 4 Plus
    jak mi podesle jakie wtryski i reduktor to wrzuce

Prosze o jakas porade co wybrac aby potem nie zalowac lub polecenie jakis innych zestawow

---------- Post added at 12:57 ---------- Previous post was at 12:54 ----------

aaa i od http://www.gzw.pl/ jeszcze za 2900
    Staga-4Plus, wtryski Hana, reduktor Magic III
    Ostatnio edytowane przez olo87 ; 05-04-2012 o 10:28

Użytkownik Znawca Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    Była - AR147..

Domyślnie

ja zakładałem 1,5 roku temu za 2350zł w Krakowie STAGA 4, wtryski Magic Jet 3 i reduktor Zavoli Zeta N i jestem bardzo zadowolony z takiego zestawu. W doborze pomagał GrzesiekK
    Today we are living our future memories..

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 120 KM 2001r.

Domyślnie

Instalacja włoska brc sq24 za 2600 brutto 2 lata gwarancji bez limitu km

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1747 140KM 2001r

Domyślnie

komputer firmy: LPGTECH TECH-214,
    reduktor: Zavoli N
    wtryski: Hana Czerwona

reduktor magic lubi puszczać gaz do płynu chłodniczego

RubeSoul
    Gość

Domyślnie

mam taki sam motor i przerobiłem juz 3 instalacje gazowe i najlepsza jest BRC i tylko serwisowana u producenta. parowniki po 100tys do regeneracji co 30 tys filtr fazy lotnej cudne wtryski. nie jakiś szajs instalacja i części drogie ale trwałe. i nie jak w przypadku Lavato czy innych nie wyskakuje marchewka co by lambda źle pracowała czy inne cuda

PAROWNIK BRC GENIUS G 1200 SEQUENT

WTRYSK WTRYSKIWACZ BRC SEQUENT POMARAŃCZOWY

BUTLA STAKO

Ostatnio edytowane przez RubeSoul ; 15-04-2012 o 19:28

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

co do lovato to się kolego mylisz bo w tej chwili to jest jak by niższa polka landi renzo i bardzo dobrze się sprawują te instalacje ! jeśli chodzi o brc to trochę przespali rozwój w instalacjach gazowych redaktorzy nie są tak trwałe jak konkurencji i droższe, wysypki mają dobre ale po co przeplacać jak konkurencja ma dużo tańsze i wytrzymałe jak brc
    ważne aby dobry gazowni Ci to zanotował i pytanie czy ściąga kolektor do wiercenia bo jak to omiaj ten warsztat szerokim łukiem
    kolego z Katowic nie nasz daleko do GAZMOBIL TYCHY tam napewno Ci prawidłowo odbiorą i zamontują instalację
    lub warsztat DAVANTI Katowice
    Ostatnio edytowane przez p@sik ; 15-04-2012 o 20:43

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

@RubeSoul marchewa to w 99% nieudolność gazowników a nie niskiej jakości (z niższej półki) sprzęt chyba że jest źle dobrany (ale to wynika z nieudolności gazmenów).

RubeSoul
    Gość

Domyślnie

niezgodze sie ze BRC to niby przerost tresci nad forma nie jest tania i wiekszosc speców jej nie robi. Kto zapyta czemu bo Mechanik który chce naprawiac ta marke musi skonczyc skrupolatne szkolenie parowniki wytrzymują 100tys km co do marchewki jestem w 100% pewien że źle skalibrowane lavato niestety tez to powoduje silnik nie równo chodzi. Miałem tak w swojej 156 i niestety do tych instalacji jest zielonych mechaników pełno i nie wiadomo co sie stanie jednak nie moge powiedziec ze jak masz tam jakiegos dobrego speca ze nie bedzie trwała. moja instalacja ma 4 lata pogwaracyjna przez 80tysia zero problemów na przeglady wstawiana co 30 tys i nie ma problemów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

Cytat Napisał RubeSoul Zobacz post
    co do marchewki jestem w 100% pewien że źle skalibrowane lavato niestety tez to powoduje silnik nie równo chodzi.
    Zaliczymy to do nieudolności gazmenów ok?! A Twój przypadek nie stanowi reguły! Zastanawiam się nad tym co masz na myśli pisząc "skalibrowane" czy chodzi kalibracje wykonaną w fabryce lovato czy kalibracje wykonana przez gazowników.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto

Domyślnie

ja trochę się zajmuje instalacjami i wiem jak to wygląda, a po co mam przepłacać za instalację jeśli można zastosować innej firmy która znacznie wyprzedza zaawansowaniem elektroniki niż BRC, np dzisiejsze instaslacje odpalają na LPG jeśli mamy juz odpowiednie warunki spełnione

Uprawnienia