Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Emblemat AR?

rafalbedzin
    Gość

Domyślnie znaczek/logo AR przód

witam sznownych użytkowników

niezbyt dużo pisze na tym forum, lecz mam pewien problem polegający na dobraniu i zakupie znaczka na przednim grillu. Otóż w mojej belli jest przykręcany znaczek (tak mi się wydaje) a na aukcjach i w sklepach znalazłem jedynie jakieś wsadzane z bolcem a nie z gwintem.
    Jeśli ktos ma informacje jak z tego wybrnąć albo gdzie nabyć owy znaczek (najlepiej nowy)czekam na info.

i jeszcze jedno wiecie gdzie w na śląsku mozna dostać taile z drugiej ręki?- potrzebuję górną plastikową osłone silnika (prawą) 2.0 ts

pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

http://www.autosklep24.pl/ tutaj Ci panowie doradzą, tylko zadzwoń nr jest podany na stronie Powodzenia.

adamodg
    Gość

Domyślnie

ten gościu ma trochę rzeczy ( Gliwice ) http://moto.allegro.pl/my_page.php?uid=2022047

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    BMW

Domyślnie

Witam Wszystkich,

Znaczek jest przyklejnay i wsuwany na 2 bolce. Wiem bo wymieniałem w swojej jakiś czas temu.
    nie musisz nic rozkręcać. Kładziesz sobie kawałeczek szmatki na chromowana część grilla przy emblemacie. Nastepnie nie za szeroki śrubokręt - a nawet dwa są potrzebne. Podważasz z jednej strony i przecinasz klej który tam tworzy taką pajęczynkę. Zostawiasz śrubokręt wsadzony w jedną część znaczka i robisz to samo z drugiej. Jak już Ci się podniesie całość pamiętaj by wyciągać go równo do góry bo jak skrzywisz to te dwa bolce uniemożliwią Ci wyciągnięcie.
    Pewnie w 166 jest podobnie jak w 156. Ta śruba po drugiej stronie znaczka nie jest od niego tylko takiej ołonki. Jak ją odkęcisz to będziesz miał taki malutki prześwit na środek emblematu. Możesz próbowac przez to wypchnąć go.

Oczyść denaturatem miejsce na nowy znaczek, zerwij zabezpieczenie od tasmy dwustronnej w nowym i wprować go w równo bolcami w grilla i po kłopocie.

A emblemat oryginalny kupiłem gdzieś na allegro za 56zł z wysyłką.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danloo23
    Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.

Domyślnie Emblemat AR?

Czesc!
    Mam pytanko odnosnie przedniego emblematu AR!Chcialbym go wymienic na nowy bo stary mam juz strasznie wyblakly,szukalem na allegro,jest tam kilka ofert ale zaczynaja sie one od rocznika 2001 i nie wiem czy taki emblemat bedzie pasowal do Alfy 156 z 1999r.?
    Pozdrawiam!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Emblemat jest taki sam

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

będzie pasował. Polecam sprzedawcę tylkofiat, u niego tanio i dobrze, części ma oryginalne Magnetti Marelli

http://www.allegro.pl/item1079869104...56_147_gt.html