Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Zgubiłem kluczyk. Pomocy!!!

Pabloop
    Gość

Domyślnie Zgubiłem kluczyk. Pomocy!!!

Witam. Nie wiem jak to się stało ale zgubiłem wczoraj kluczyk do swojej Niuni. Zgubiłem go pod pracą gdzie codziennie stawiam samochód. Przeszukałem wszystkie miejsca w których mogłem być i niestety moje poszukiwania spełzły na niczym. Oczywiście mam zapasowy, ale boję się że ktoś znajdzie ten kluczyk i powiedzmy delikatnie, zrobi sobie moją Alfą małą przejażdżkę. Jest to jedyna 159 w mojej miejscowości także "szczęśliwy" znalazca nie będzie miał problemów by ją znaleźć. Podpowiedzcie co mogę zrobić w takim przypadku. Czy można zmienić kody immobilizera, czy w jakiś inny sposób zablokować możliwość odpalenia samochodu za pomocą zgubionego kluczyka. Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa 159 Sportwagon 1.9 JTDM 8V 120KM

Domyślnie

Trzeba podjechać do ASO aby wykasowali z pamieci komputera zagubiony klucz i wsio. Ja po zakupie otrzymałem tylko jeden klucz, a podczas kasowania okazało się iż w komputerze były zapamiętane trzy. A i trzeba mieć kartę kodową [ przynajmniej to chcieli odemnie]

Pabloop
    Gość

Domyślnie

Nie wiem czy taką kartę posiadam. Jak ona wygląda i ile Cię to kosztowało? Dzięki za odpowiedź.

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

Musiusz tą kartę mieć. Dostałeś ja od poprzedniego właściciela razem z wszystkimi dokumentami ( intrukcją fakturami kartą kodów do radia itd )

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Jeżeli jej nie dostałeś tej karty kodowej od poprzedniego właściciela to istnieje oczywiście możliwość dorobienia, a ta przyjemność kosztuje ok. 200 zł. Normalnie wygląda ona jak karta bankomatowa i powinna być w takim slocie w tej pseudo skórzanej książeczce z instrukcjami. Jednakże przy dorobieniu nie dostajesz już drugiej takiej karty a jedynie kod na wydrukowany na kartce papieru formatu A4. Wykodowanie będzie kosztować 100 zł. Ja ostatnio wkodowywałem nowy kluczyk i tyle właśnie zapłaciłem. Nie ma z tym wielkiej filozofii, robią to na miejscu w pół godziny.

Pabloop
    Gość

Domyślnie

Dzięki. Tyle chciałem wiedzieć. Pozdrawiam

GeTe
    Gość

Domyślnie

Ja rok temu za nowy klucz w ASO zapłaciłem 800 zł.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Ktoś się może orientuje ile kluczyków dawano w standardzie. Ja od poprzedniego właściciela dostałem 2, ale wyżej ktoś wspominał że miał w kompie zapamiętane 3. Rozumiem że FESem tego sprawdzić nie idzie?

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Dwa dawali z tego, co mi wiadomo. Ale mogło być tak, że jeden kluczyk ktoś zgubił, kupił nowy który mu wkodowali, a tego zgubionego nie wykodowali.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    lubań
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 175 km

Domyślnie

Ja też zgubiłem, tyle że zapłaciłem 1250.Po roku go znalazłem wpadł do drugiej alfy 155 którą oddałem teściowi, był kole zapasowym. To dopiero pech.