Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Felgi 18" do ar 166 2,5 v6

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

Kolego jesli juz to rozstaw jest zapewne 5x114,3 (pewnie od japonczyka) Tak, można przerobić wszystko tylko czy warto tym bardziej jesli chodzi o bezpieczenstwo?? Jak dla mnie to powinieneś kupic te felgi a do nich dokupic samochód z tym rozstawem... Chcesz zalożyć 18 cali i szukasz oszczedności?. Kupiłeś samochod nie tani w obsłudze wiec trzeba sie liczyć z wiekszymi kosztami. A jesli felgi nie weszły by na zaciski Brembo to zawsze mozesz załozyć od TSa , Brembo sprzedasz , kasa w kieszeni ale felgi za 500zł załozone... Dla mnie to zwykle rzeźbienie. Dozbieraj kasy i kup felgi z zalecanym rozstawem, bedziesz spał spokojnie a na autostradzie nie bedą przychodzić Ci do głowy dziwne mysli przy predkosci 180 km/h

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KwachuGSE
    Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto
    Byla 156 1.8 TS, 166 2.5 V6 !,jest Golf IV 1.9 TDI 155 PS 327 Nm i BMW 7 e38.

Domyślnie

Znajomy robil podobny zabieg i 2 lata jezdzil i zadnych problemow z tego co mi wiadomo nie mial.Te pierscienie robil mu wujek tokarz,a material na nie sam gdzies zalatwial.No tylko teraz trzeba przeliczyc wszystkie mozliwe koszty zabiegu plus kupienie szpilek czy srub a popatrzec na org felgi np rysami itd i sobie je odnowic.
    "Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson

Rafaello1325
    Gość

Domyślnie

Dystans-adapter 5x108/5x114 zrobiony i ot niespodzianka. okazuje się, że rozstaw 5x114 jest dopasowany idealnie, natomiast rzekome 5x108 przy AR 166 okazało się w rzeczywistości być 5x104, może mi ktoś wyjaśnić jak to jest możliwe. Dodam, że mam oryginalne 16" alu.

Rafaello1325
    Gość

Domyślnie

Skomentuje ktoś taki stan rzeczy ??

Użytkownik Rowerzysta Avatar Rolin
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    była AR 166 2.4JTD CF3

Domyślnie

a sprawdziłeś czy dystans jest dobrze zrobiony?

Rafaello1325
    Gość

Domyślnie

Tak, dystans jest dokładnie zrobiony, robiony był na wypalarce laserowej, tak że nie ma miejsca na błedy. Nawet go mierzyłem sówmiarką i było równiutkie 108, już go przerobiłem. Zaciekawiony sytuacją zmirzyłem rozstaw śrub na piaście i rzeczywiście jest 5x104. Wcześniej nie mierzyłem, sugerowałem się tylko instrukcją, no i forum, a tu nagle wielkie zaskoczenie. Teraz się zastanawiam, czy Ar 166 ma faktycznie 5x104, czy tylko z moim konkretnym egzemplarzem jest coś nie tak.

Rafaello1325
    Gość

Domyślnie

Sprawdzał ktoś w ogóle przy swoim aucie, czy rozstaw jest rzeczywiście 5x108, bo bardzo mnie to zastanawia.