Rolek nie wymienił... dobredowcip roku
to mógł w sumie nic nie ruszać. Na jedno by wyszło.
Rolek nie wymienił... dobredowcip roku
to mógł w sumie nic nie ruszać. Na jedno by wyszło.
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
Oczywiście ja rolki wymieniłem dla spokoju, lecz mając te stare to w sumie są takie same jak te nowe.Może trochę lżej sie kręcą niż nowe. Przyznam że nie rozumiem dlaczego trzeba je wymieniać zawsze jeśli nie chałasują, czyli na sucho nie chodzą.Wydaje mie się że powinny wytrzymywać znacznie dłużej niż pasek np. co drugą wymianę paska, zwłaszcza że pasek wymieniamy wcześniej niż podaje producent.Napisał ozzy
rozrząd w tej alfce był wymieniany cały. Załączam fotke z rachunkiem.
Wydaje mi się, że tam może cos klepać od rolek albo napinacza paska wielorowkowego. Albo - pompy wody. zastanawia mnie tylko to ze to słychać dopiero jak sie troche nagrzeje.
Osłuchałem obudowe rozrządu i jest cicho a dzwięk wydobywa się z wnęki prawego przedniego koła.
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
Mi tez chyba wlasnie halasuje z tamtej manki, sprzet juz kupiony, umowiony z mechanioremj tez jestem...wole dmuchnac na zimne niz pozniej plakac :mrgreen: :mrgreen:
Mialem podobny problem. Wymienilem rozrząd i jak ręką odjał. Silnika disla nie slychac. Pozniej problem z paskiem od alternatora troche sie zdarł wiec zmienilem ale dalej cos piszalo. Zmienilem rolke od paska klinowego i cisza. Wszystko spoko ale po miesiącu znowu wraca problem ale ciszej niz poprzednio piszczy. POzostala rolka od klimy :/ mam nadzieje ze to pomoze. Ile w sumie tam jest rolek w okolicy?
Rolek przy urządzeniach pomocniczych jest w sumie 3Napisał Dziki
rolka napinająca (koszt około 270-300zł)
2 x rolka prowadząca (koszty 50-140 zł)
A jakdługo jeździłeś na tym rozrządzie ? też masz silnik V6 ?
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Niestety diselJa kupilem auto to jakies 3 miesiace jezdzilem i dopiero pozniej wymienilem ale mechanik powiedzial ze idealnie trafilem bo juz nie wygladalo ciekawie. Dopiero wtedy zdalem sobie sprawe ze jednak rozrząd to nie przelewki
![]()
a to w dislu masz inne rolkiNapisał Dziki
napewno będziesz mieć taniej
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
raczej duzo taniej nie bedzieNapisał QBA
![]()
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
No jestem podobnego zdania. Za rolke od paska klinowego dalem 200 zł a jak to przy V6 wygląda ?