Dzięki, Aster. Chyba kolega Darek rozjaśnił mi na tyle problem, że sobie już poradzę z tym.![]()
Dzięki, Aster. Chyba kolega Darek rozjaśnił mi na tyle problem, że sobie już poradzę z tym.![]()
Jak zrobisz i wentyl będzie hulał, to chyba nam się pochwalisz.![]()
Okazało się jednak że to przekaźnik 1 biegu wentylatora. Mechanik podmienił i wyszedłem na ... hmm, błędnie założyłem że jak cyka to działa. Niestety chyba uwalony był.
Dokładnie ten (czarny mały w czerwonej kostce, 1 z prawej) Został podmieniony z tym małym Czarnym z Pomarańczowej kostki obok.
Wiem że czerwona jest od 1 biegu wentylatora, a od czego jest ten z pomarańczowej kostki>? Za co odpowiada>? Ja powiem szczerze że kiedyś sobie robiłem porządki pod maską i te przekaźniki tak wisiały na kablach (pourywane zatrzaski w kostkach) i je tymi opaskami zaciskowymi przymocowałem. Teraz szczerze nie wiem, bo chyba się już nie zgadza ze schematem na obudowie. A tak układałem żeby mi obudowa weszła. Było tragicznie przedtem. Stąd nie mam pojęcia jak to ułożyłem i co do czego teraz jest, może ktoś z was się orientuje od czego jest ta pomarańczowa kostka przekaźnikowa, sprawdzałem i wszystko na oko mi działa 1 i 2 bieg wentylatora ok. Tyle że muszę kupić sprawny przekaźnik i zastąpić tego który tam jest. Ile może kosztować taki mały przekaźnik>?
Na każdym szrocie 5 PLN. Możesz jeszcze spróbować oczyścić papierem ściernym styk w przekaźniku i zakonserwować jakimś kontakt sprayem.
To co u ciebie widac to juz jakas kombinacja niestety...
masz na obudowie opis ktory przekaznik odpowiada za co,w ukladzie fabrycznym masz przekazniki wszystkie z czerwonym kapturkiem i jedem czarny wiekszy ktory dokladnie jesp pod FAN1 i masz go akurat fabrycznie-reszta to przeroba niestety i trzeba to obejrzec dokladniej,masz tam wentylator 2 biegi oraz klime i pompe paliwa i zasilanie wtrysku.
Teraz dlaczego tak jest?
"czerwony kapturek"kosztuje chyba w okolicy 40zl sztuka i ktos podejrzewam stwierdzil ze nie warto i masz wlasnie przekazniki za 5zl.Generalnie ok tylko zeby parametry byly zachowane
Przekaźnik, o który pytasz jest (powinien być) od sprężarki klimatyzacji. Przekaźnik kupisz za parę groszy jak podpowiada kolega paczek.gsm.
Rzeczywiście jak się zorientowałem powinny być 4 czerwone i 3 czarne duże kostki. Widać mechanicy się natrudzili i nakombinowali żeby to doprowadzić do takiego stanuWychodzi na to że to może być rzeczywiście od klimy, bo akurat u mnie nie działa i jest odłączona, a po zamianie na niesprawny przekaźnik, żadnych reakcji że coś nie działa nie było. Poszukam tych czerwonych przekaźników i zamienię w miejsce tych czarnych badziewi.
Podpowiem ci podnieś maske wyjm wtyczke od czujnika w termostacie i przekręć zapłon przekonasz się wtedy czy wogule coś działa.........
Witam podepnę się pod temat, mam pytanie czy podczas testu w FES'ie, słychać wyraźną różnicę podczas załączania się wentylatora? chodzi o to czy 1szy bieg powinien chodzić ciszej, ponieważ kiedy ja robiłem test w swojej Alfie nie było różnicy w "wyciu" wiatraka między pierwszym a drugim biegiem, a sam drugi bieg szybciej się wyłączał. Czy tak ma być?
Dodam że podczas nabijania klimatyzacji, facio stwierdził że nie działa mi drugi bieg wentylatora, który powinien się załączyć wraz z klimatyzacją - to są jego słowa.
z góry dziękuję.