Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: [166] Zamiatanie po poprzedniku

sarinus
    Gość

Domyślnie [166] Zamiatanie po poprzedniku

Jako że autko mam od tygodnia, cały czas pracuję nad prostowaniem drobnostek, których nie chciało się ruszać poprzednikowi. Koleś jezdził 166ką od wielkiego dzwonu (w 2 lata zrobił niecałe 10tys km - mam to udokumentowane) i nie chciało mu się pierdołek naprawiać, a u mnie akurat wszystko musi być na cacuś.

Zostały mi jeszcze 2 rzeczy, przy których przydała by mi się pomoc:

1. Autko ma pełne audio, DSP, 10 głośników itd...ale milczy. Były właściciel mówił, że wszystko śmigało, do momentu aż ukradli mu zmieniarkę. Tak więc zmieniarki nie ma, została kulturalnie wyjęta, kabelki są na swoim miejscu, ale dziwi mnie fakt że nawet radio, mimo że znajduje stacje itd, nie wydaje z siebie ani szeptu. Czyżby było aż takie powiązanie sprzętu, że bez zmieniarki się nawet radio nie odezwie? Czy też gdzieś schował się większy problem? Jest możliwość żeby to obejść, czy też trzeba zapchać dziurę po brakującym elemencie np loudlinkiem?

2. Pierdołka, a już mi ręce opadają... nie działa lewe światło pozycyjnie na klapie bagażnika. Po sprawdzeniu bezpieczników, wymontowniu oprawki i testach na serii żarówek brak mi już pomysłów. Jest tylko jeden moment gdy się zapala...gdy przekręcę zamek w bagażniku do oporu, gdy puszczę kluczyk i odskoczy, znów gaśnie. Jakieś zwarcie? Any ideas?

Mimo że od radia i tak lepiej słuchać mruczenia V6, to dla samego faktu chciałbym sprawe naprawić. Z góry dzięki za wskazówki!

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łomża
    Auto
    Alfa Romeo 145 1,4 TS rok 1999 Alfa Romeo 166 JTD 2004 rok Giulietta 2017 rok

Domyślnie

Czy gość dał Ci kody do ICS. O ile dał to odłącz klemy na 15 min. od akumulatora i ICS poprosi o kody i powinno wszystko śmigać. Masz przecież jeszcze magnetofon i on też nie gada. Jak nie masz kodów to nic nie zrobisz. A klima Ci działa?
    janczyz

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie Re: Zamiatanie po poprzedniku

Cytat Napisał sarinus
    (...)
    2. Pierdołka, a już mi ręce opadają... nie działa lewe światło pozycyjnie na klapie bagażnika. Po sprawdzeniu bezpieczników, wymontowniu oprawki i testach na serii żarówek brak mi już pomysłów. Jest tylko jeden moment gdy się zapala...gdy przekręcę zamek w bagażniku do oporu, gdy puszczę kluczyk i odskoczy, znów gaśnie. Jakieś zwarcie? Any ideas?
    Srebrna? Bo jak tak to Cię widziałem w trasie.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

sarinus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał JanCzyzewski
    O ile dał to odłącz klemy na 15 min. od akumulatora i ICS poprosi o kody i powinno wszystko śmigać.
    Niestety nie pomogło...klima działa, oczywiście. Na kasetach też cisza, mimo że kasete mieli. Hmmm...

Srebrna? Bo jak tak to Cię widziałem w trasie.
    Nie, granatowa (blue odyssea), ale problem widze ten sam

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Jesli chodzi o te swiatło pozycja tył miałem tez taką awarie okazało sie ze kabelki które leca klapa bagaznika do samochodu w gumowym osłonie były przetarte w srodku na zewnątrz tego nie było widać jak się nie mylę leci tam 7 kabli stego 4 miały uszkodzoną izolację moze masz to samo

Alfa i jej ochroniarz

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łomża
    Auto
    Alfa Romeo 145 1,4 TS rok 1999 Alfa Romeo 166 JTD 2004 rok Giulietta 2017 rok

Domyślnie

ozzy jak mnie pytałeś to moja jest srebrna z nowym przodem. czesto jeżdze do Gdańska.
    Jeśli chodzi o tą usterkę to może jak wyciągali zmieniarkę to wyrwali zasilanie od Wzmacniacza posprawdzaj kabelki, bo szkoda abyś nie słyszał tak dobrze nagłośnonego samochodu, jak masz telefon to jeszcze sprawdz czy on działa bo kożysta też z tego samego wzmacniacza. Pozdrawiam.
    janczyz

kmito
    Gość

Domyślnie

Co do braku dźwięku to wygląda raczej na przepalony bezpiecznik 10A, który znajduje się z tyłu ICS, dostępny dopiero po jego wyjęciu.

waldi
    Gość

Domyślnie

Sprawdz te kable w bagazniku tam moze byc wytarty kabel i dlatego zwara

sarinus
    Gość

Domyślnie

Dzięki chłopaki, zajme się tym w poniedziałek i opowiem o wynikach, aż takie przeszkadzające to nie jest, narazie słucham muzyki z silnika Też jutro ruszam na długi weekend do Turyngii w góry... ahh, tamte drogi...tamte autobahny! Dzięki wielkie jeszcze raz!

perrodeltango
    Gość

Domyślnie

czy kupowales to autko kolo BOCHNI moze??

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia