umnie to tak wyglada![]()
umnie to tak wyglada![]()
Przyjemne liczby![]()
155 V6 była
155 TS była
156 V6 była
156 GTA była
155 TS była
x3 japonce były
156 V6 była
x1 japoniec jest. Zycie.
Miasto 7,1 trasa 5,2 średnio 6,2-6,3
mam nadzieję że cana ropy bedzie mniejsza
![]()
Mała korekta spalania na trasie![]()
Trasa Kalisz-Władysławowo-Kalisz 4 osoby na pokładzie plus skromne wyposażenie weekendowe ( czytaj pełen bagażnik ) prędkość do 110 km/h bez nerwowego wyprzedzania wyszło 8,8 l/100 . :mrgreen:
Miasto na pusto ( 1- 2 osoby) krótkie odcinki przy normalnej jeździe czasami jakiś szybki start ze świateł - 15-16 l/100 więc chyba nie jest najgorzej, tankuję przeważnie na Neste pb 95 i unikam nie sieciowych stacji benzynowych.
WOW to przy silniku 2,5 V6 naprawde dobry wynik...To moja 2.0TS w trasie 2 osoby z czego jedna wazy tyle co nic, spaliła mi 8,3 i tez nerwowo nie jechałem. Trasa biegła Poznań- wiocha 50 km za Zielona górą - Poznań w sumie jakieś 380 km...Napisał Superjahu007
W sumie było to przed wymiana termostatu, swiec i przewodów ale nie jestem pewny czy da sie 2 litrówka zejśc nizej...
Zszedł ktoś??? Da się?
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Dzisiaj jak jechalem do pracy, to zresetowalem sobie kompa przy ok. 190km/h zeby zobaczyc jakie jest spalanie przy predkosci maksymalnej.
I wyszlo przy sredniej predkosci 212km/h spalanie 15,4l (2.4JTD)
Jak na taka prędkośc to całkiem przyzwoicie chyba...Brakuje mi kurcze kopma zeby tak sobie kontrolowac spalanie...Świetna rzecz...Napisał mar77
Moze ktoś stworzy cos pod AR 156 w formie komputerka małego do zamontowania gdzies na desce pod ręką (widziałem że ktos na forum chyba kombinował z czyms takim)...to byłby hicior :mrgreen:
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Ja ostatnio trasa- W-wa -> Bydgoszcz - średnia prędkość na trasie 130 km ( jechałem w nocy)
i spalanie 7,3- ale jak policzyłem po zatankowaniu do pełna- 7,8 - więc nie tak źle ( wprawdzie komputer o 0,5 oszukuje)
spalanie w drodze powrotnej- z dwoma momentami powyżej 180 km/h wzrosło do 8,3 na komputerze ale już nie tankowąłem do pełna więc nie mogę policzyć ile wyszło prawdziwe :|
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
Witam,
srednie regularne z calego baku z gonienia 200 kmh obwodnica Krakowa do pracy (14 km w jedna strone)
14 l / 100 km (+/- .5 l)
BTW rezerwa potrafila mignac w ostrym zakrecie (zjazd z autostrady 80 kmhjuz przy 290 km od pelnego tankowania ;-)
Szybka, ale czesta krotka trasa Krakow - Zakopane/Lysa Polana (bywalo 190 kmh chwilowo na zakopiance na dwupasmowce przed Myslenicami, zakrety na tej pozniejszej dwupasmowce chyba za zajzdem na Nowy Targ z uslizgami tylu:-)
okolo 10 l/100 km
Teraz Warszawa
miasto (mam 6.6 km do pracy, jade okolo 30 minut, powolne turlanie sie, delikatne operowanie gazem)
13 l /100 km
miasto/zatloczona trasa (pol na pol)
okolo 10 l
I UWAGA - na koniec minimalne spalanie (mialem krucho z kasa, ale serce moje tesknilo do mojej owczesnej narzeczonej, dzis kochanej Zony, ktora daje rade akceptowac Alfiste:-)
trasa Krakow-Warszawa-Krakow (+korek 40 minut w Krakowie na poczatku) w lipcu na non stop wlaczonej klimie, ale tryb jazdy oszczedny na maksa - okolo 80-90 kmh, zabudowany okolo 65-70 kmh:
6.482 l / 100 km (z tankowania po 660 km)
W podobnym trybie, ta sama trasa, tez klima, ale 10-15 kmh szybciej
7.3 l/ 100 km
Wszelkie pomiary z pelnych tankowan, zawsze tankuje do pelna.
Jak ktos pisze miasto, niech pisze ile jedzie po nim km i ile czasu mu to zajmuje. Bo sorry, ale jak komus benzynowa Alfa z silnikiem 2.0 pali w miescie 9 l, to albo jezdzi o 4 rano, albo o 2 w nocy ;-)