Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Temat: dziwne odgłosy silnika po remoncie

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

Chłopaki nie przesadzacie z tym ? Wariator nowy 500zl przejedziesz na nim 150kkm niech mi ktos powie kto tyle zrobi autem ? Skoro te auta nie sa pierwszej mlodosci i watpie by nie wkladalo sie wiecej w nie przy 150kkm to troche mija sie z celem to po pierwsze...po drugie kupuj zestaw naprawczy i montuj i jezdzij, nie ma co narazie przeplacac, po trzecie kto mi poda jakis artykul czy test ze np olej Castrol/Mobil 1 (nie Super2000 tylko Mobil 1 który kosztuje 150zł - 4litry ) tak samo z Castrol'em 10W40 jest gorszy od SELENI/VALVOLINE, to nie sa nowe auta to po pierwsze a po drugie regularnie wymieniany olej co 7tys km nie zmieni chyba nic czy to bedzie za 150zl czy za 200zl, ja mialem Mobil 1 10W40 i silnik mi elegancko chodzil, gdyby nie ten pasek od alternatora to bym pewnie do teraz jezdzil a nie chodzil glosno ani nic.

Sylweksko
    Gość

Domyślnie

Kubatron masz rację co do wariatora, zamówiłem zestaw. ale co do oleju to wolę zapłacić parę groszy więcej i dotrzeć ją dobrze bo i tak już spora suma na jej remont poszła.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

Dotrzec mozesz spokojnie wg mnie olejem Orlen Platinum Gold Mineralem do 1kkm, potem wlac mozesz Mobil 1 (powtarzam nie mylcie z SUPER2000) koszt 150zl a jakosc raczej bardzo dobra.

A wariator skladaj i ruszaj w trase, ja tez remont teraz robilem ale niestety na wariator nie wydam 500zl bo jednak to jest troche pieniedzy a zestaw naprawczy 37zl z allegro orginalny Ricambi Origin trza ratowac a wariator mozna zmienic zawsze

Sylweksko
    Gość

Domyślnie

co do oleju to się zastanowię obiło mi się kiedyś o uszy żeby minerałem nie docierać, ale nie wiem ile w tym prawdy

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pawel9116
    Mieszka w
    WOT
    Auto
    Lancia Lybra 1.9 jtd 110 hp 2001 r.

Domyślnie

Cytat Napisał kubatron Zobacz post
    Chłopaki nie przesadzacie z tym ? Wariator nowy 500zl przejedziesz na nim 150kkm niech mi ktos powie kto tyle zrobi autem ? Skoro te auta nie sa pierwszej mlodosci i watpie by nie wkladalo sie wiecej w nie przy 150kkm to troche mija sie z celem to po pierwsze...po drugie kupuj zestaw naprawczy i montuj i jezdzij, nie ma co narazie przeplacac, po trzecie kto mi poda jakis artykul czy test ze np olej Castrol/Mobil 1 (nie Super2000 tylko Mobil 1 który kosztuje 150zł - 4litry ) tak samo z Castrol'em 10W40 jest gorszy od SELENI/VALVOLINE, to nie sa nowe auta to po pierwsze a po drugie regularnie wymieniany olej co 7tys km nie zmieni chyba nic czy to bedzie za 150zl czy za 200zl, ja mialem Mobil 1 10W40 i silnik mi elegancko chodzil, gdyby nie ten pasek od alternatora to bym pewnie do teraz jezdzil a nie chodzil glosno ani nic.
    Skoro chłopak robił kapitalkę to według mnie lepiej wrzucić ten nowy wariator i cieszyć się jazdą. Ja osobiście naprawiałem i nie jestem zadowolony, ale ok. Nie moje auto nie mój interes. Ja już zrobiłem prawie 60 tys swoją zieloną i mam zamiar nią latać w dalszym ciągu więc dlatego nie kupuje po raz kolejny zestawu naprawczego tylko chcę w końcu odczuwać te zmienne fazy rozrządu tak jak kupiłem auto. teraz po tym zestawie naprawczym ich nie odczuwam można powiedzieć wcale.

Tyle z mojej strony.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

http://www.forum.alfaholicy.org/145_...e_silnika.html
    proponuje moj temat

---------- Post added at 20:12 ---------- Previous post was at 19:43 ----------

Cytat Napisał pawel9116 Zobacz post
    Skoro chłopak robił kapitalkę to według mnie lepiej wrzucić ten nowy wariator i cieszyć się jazdą. Ja osobiście naprawiałem i nie jestem zadowolony, ale ok. Nie moje auto nie mój interes. Ja już zrobiłem prawie 60 tys swoją zieloną i mam zamiar nią latać w dalszym ciągu więc dlatego nie kupuje po raz kolejny zestawu naprawczego tylko chcę w końcu odczuwać te zmienne fazy rozrządu tak jak kupiłem auto. teraz po tym zestawie naprawczym ich nie odczuwam można powiedzieć wcale.

Tyle z mojej strony.
    Ja tez robilem kapitalny remont, ale wiesz wszystko zalezy od funduszy, gdybym posiadal dodatkowe 500zł to owszem zakupilbym wariator ale jednak narazie zalezy mi na tym aby autko odpalic a musialem kupic panewki, pierscienie, pan wariatora, pan oporowe, itp itd i to mnie wyszlo prawie 1900zl i do tego teraz czekalem na kase i kupilem rozrzad za praktycznie reszte kasy wiec nei mam 500zl na wariator bo wtedy na rozrzad bym nie mial heh no ale owszem powinno sie wymienic ale poki co mozna zastosowac ten pol-srodek i wariator dokupic.
    takze pawel9116 nie spinajmy sie heh poprostu czasem zycie pokazuje na co mozna pozwolic na co nie Trzeba zbierac i wymieniac proste

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pawel9116
    Mieszka w
    WOT
    Auto
    Lancia Lybra 1.9 jtd 110 hp 2001 r.

Domyślnie

No widzisz... Masz rację w zupełności. Ja również kupiłem zestaw naprawczy do wymiany rozrządu, więc też liczyłem się z kosztami. ;] Na kasie nie śpię bo bym jeździł brerą 3.2 \6/ a nie 155-ką

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

Cytat Napisał Sylweksko Zobacz post
    co do oleju to się zastanowię obiło mi się kiedyś o uszy żeby minerałem nie docierać, ale nie wiem ile w tym prawdy
    Wlej normalny olej do tego silnika i tyle, zmień razem z filtrem (np. purflux, mann, knecht, sędziszów) po 3 kkm.
    Nie wiem skąd kolega kubatron bierze te ceny oleju po 200zł. Tutaj masz kilka dobrych olejów do tego silnika:
    http://sklep-oleje.pl/Millers_Oils_X..._40_5L-79.html
    http://sklep-oleje.pl/Liqui_Moly_SUP...40_5L-316.html
    http://sklep-oleje.pl/DuraBlend_10W_40_4L-517.html
    http://sklep-oleje.pl/MOTUL_6100_Syn...40_5L-249.html
    http://www.sklepzolejami.pl/Sint_2000_10W40_4_L-38.html

Sylweksko
    Gość

Domyślnie

dzięki chłopaki jeszcze raz. znalazłem olej millers 122 zł 5L

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

hmm to za ta kase masz spokojnie motula lub valvo, wg parametrów kart olejowych lepsze od millersa. Co do zestawu naprawczego...to jak leczyć kiłę aspiryną
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv