Jestem po operacji zdjęcia misy i nie wygląda to zbyt dobrze. Jeszcze na dokładkę rozsypała się w drobny mak przekładnia w rozruszniku, a handlowcy już dzisiaj zrobili sobie długi weekend. W misie oprócz kilku "glutków" - pozostałości po uszczelce płynnej w zasadzie nic nie znalazłem za wyjątkiem małego fragmentu kompozycji panewki. Zastanawia mnie tylko co powodowało stuki w silniku skoro żadnej panewki nie obróciło???
![]()
Zastanawiam się czy warto robić szlf, czy może założyć kpl. nowych panewek i jeździć. Wał wydaje się nie tknięty. Auto ma przejechane 175 000km
Nowe panewki nominalne maja symbol H1096/4 STD,i nie sa drogie jak juz tu jestes to mozesz zmienic
Na tych starych jest nr po ktorym sie ew.sprawdzi czy jest nominal jeszcze akurat(fragment kompozycji panewki)
Ciekawe co tak stuka-popychacz albo cos innego na gorze silnika
U mnie są panewki firmy FM o nr 4350CP-STD, . Czy to oznacza, że już były wymieniane we Włoszech? Myślę, że skoro nie stukały panewki, to pewnie taki dźwięk wydawał popychacz. Szkoda, że mając w perespektywie tyle wolnych dni nie będę mógł zrobić samochodu, bo z tego co się zorientowałem handel też ma wolne.
Ja aż sam pojechałem do mechanika wczoraj i się zapytałem co tak stuka on powiedział że to już ma swoje lata i takie tam i mówił że jakieś szklanki tam chodzą czy coś takiego . W skrócie powiedział ze mam sie nie przejmować i jeździć .
Dzisiaj dotarł do mnie komplet panewek nominalnych głównych i korbowodowych firmy Federal Mogul/Glyco/Bimet(?), za które zapłaciłem 210 zł. Na pudełku doczytałem, że panewki z silników Alfy 1,8 i 2,0 TS mają zastosowanie również w Lybrze, Tipo i... Oplu Zafirze 1,9 TD!!! Jutro składam silnik, odpalam i szukam dalej przyczyny stukania![]()
Lista zastosowan jest o wiele dluzsza
Powodzenia,na marginesie jak wygladaja pół-księżyce?