Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 75

Temat: Alfa 159 Ti ze Szczecina

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Hitalin Zobacz post
    To ja pytałem w innym temacie o ten samochód. Faktycznie niepotrzebna jest dyskusja o tym czy Polsce kręcą liczniki czy nie i co się kiedyś kupiło za ile i z jakim przebiegiem.
    Wciąż nie mogę znaleźć wątku w którym byłoby czarno na białym, że to auto kiedyś km miało więcej. Do Pana z ogłoszenia nie mogę się dodzwonić. Jak mi się uda i VIN poznam to na pewno tutaj wkleję.
    Wcześniej dużo czasu spędzałem na forach BMW i tam w podobnym temacie forumowicze wychwytywali nieścisłości tj. jeden z obecnych tutaj forumowiczów napisał na poczatku - że nie ma np sprzętu BOSE ( a ten nie ma? Nie wiem jak wygląda, zatem po zdjęciach nie poznaję), że np jakiś element jest nie z tej wersji itd.

Jak rozumiem tutaj poza wątpliwym przebiegiem takich atrakcji jak elementy wyposażenia nie z tej wersji, nie ma?
    Facet z ogłoszenia nie podaje VIN-u. Ja go prosiłem chyba z 3 razy o to, zero odzewu. Przyznał się jednak (jeden z forumowiczów o tym pisał), że VIN był sprawdzany w serwisie i w 2009 roku jest tam wpis z przebiegiem 164 tysiące kilometrów, ALE ponoć jest to pomyłka, bo później są wpisy z niższym kilometrażem, czy coś takiego. Dla mnie temat jest oczywisty - facet nie podaje VINu, bo historia auta jest jaka jest - natłuczone ma realnie bliżej 300 tysięcy, niż 100, stąd taka a nie inna cena, a że auto pewnie więcej jeździło po trasach niż po mieście - to oceniając zużycie wnętrza samochodu potencjalny odbiorca przebiegu nie będzie bardzo podważał.
    GDYBY ten samochód był w takim stanie, jak opisuje sprzedający i z takimi parametrami, jak opisuje sprzedający - to nie wisiałby na Allegro dłużej niż tydzień. Cena jest o dobre 15 tysięcy niższa od tego, ile powinien kosztować.
    Zakładając, że nie był rozbity i że jakoś jeszcze trzyma się kupy (w końcu nie jeździł w Polsce ) - dla ŚWIADOMEGO kupującego jest to ciekawa oferta, przy czym trzeba założyć, że za chwilę odezwą się historie typu łożyska, wycieki, itp - w końcu przebieg swoje zrobi.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Stilo 1,9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Rozumiem, że wystawiając go do sprzedaży też wystawiłbyś go za cenę tak śmieszną, że aż niewiarygodną? Czy może raczej popatrzyłbyś, ile srednio takie auto kosztuje i cena byłaby z normalnego pułapu cenowego?
    Kupno to jedno. Sprzedaż - drugie.
    Właśnie widzisz - teraz już nie wiem. Wcześniej żyłem w przekonaniu, że jak ktoś chce coś sprzedać szybciej to obniża cenę i już, ale dzisiaj już tego nie jestem taki pewien. Jeśli tego właśnie Fiacika, który obecnie ma najechane 111 tys wystawiłbym za cenę najniższą z aut z tego rocznika, silnika i budy (3D) to zapewne jedyną osobą, która by to przyjechała obejrzeć byłby ktoś, kto nie czyta for internetowych

No i z tym pytaniem akurat źle trafiłeś, bo nie dalej jak tydzień temu sprzedałem auto - Opel Zafira B 2007 1.9 CDTI 120KM - użytkowane przez ojca przez 2 lata. Przebieg 256 tys km, bezwypadkowe i bezstłuczkowe.. Z autem ABSOLUTNIE nic się nie działo - wręcz przeciwnie, wszelkie rzeczy były na bieżąco naprawiane - zawieszenie, olej w automacie, alternator blablabla. Z tej okazji, że nadarzyła się okazja zakupu takiej samej zafiry, ale na sporym wypasie - kolorwa navi, webasto, xenon itd chciałem szybko to autko sprzedać - cenę ustawiłem więc jedną z najniższych na portalu aukcyjnym (porównywalną z beżowymi taksówkami) i co? Cisza... Dopiero po 2 wystawieniu odebrałem pierwszy (!!!) telefon. Klient przyjechał, obejrzał i kupił I szczerze mogę napisać - SZCZĘŚCIARZ.

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Poza tym skoro ktoś wystawia określone, 5-letnie auto z określonymi parametrami i okazuje się, że po 2 latach ten samochód miał prawie 2x więcej przebiegu niż obecnie, to chyba temat jest zamknięty. Masz wyjaśnienie, skąd okazyjna cena i do widzenia. O co bić pianę?
    Wtrącam swoje "3 grosze" do dyskusji - to chyba forum nie?
    I widzisz - ktoś, gdzieś napisał (też nie mogę tego znaleźć), że ta Alfa przekręcona i jeeeeest - w końcu udało się znaleźć coś, co jest dowodem, że to złom niewart kupna!! Po 4 stronach wywodów o stanie tej 159 (gdzie nikt z tego co widzę nie był oglądać auta osobiście) w końcu udało się odnaleźć haczyk! Pełen sukces, kolejny przekręt obnażony, możemy spać spokojnie

Nie staram się usprawiedliwiać tego Pana, ale popatrzcie na forum - ilu "przyzwoitych" (bo należy wychodzić z założenia, że wszyscy tu są uczciwi - po dobrej stronie mocy) pisało, że rozważa korektę przebiegu z powodu trudności ze sprzedażą? Żyjemy w świecie takim a nie innym - sami sobie jesteśmy winni, że auta na handel z marszu idą pod interfejs.. 5 lat temu gdyby ktoś dał ogłoszeni auta tej klasy i rocznika z przebiegiem 200tys km zapewne na forum rozległyby się głosy, że wszystko ok, auto ładne i nawet fajne, tylko ten przebieg....

Aha... I to nie ja sprzedaję tę Alfę

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał grzesiekwisnia Zobacz post
    Właśnie widzisz - teraz już nie wiem. Wcześniej żyłem w przekonaniu, że jak ktoś chce coś sprzedać szybciej to obniża cenę i już, ale dzisiaj już tego nie jestem taki pewien. Jeśli tego właśnie Fiacika, który obecnie ma najechane 111 tys wystawiłbym za cenę najniższą z aut z tego rocznika, silnika i budy (3D) to zapewne jedyną osobą, która by to przyjechała obejrzeć byłby ktoś, kto nie czyta for internetowych

No i z tym pytaniem akurat źle trafiłeś, bo nie dalej jak tydzień temu sprzedałem auto - Opel Zafira B 2007 1.9 CDTI 120KM - użytkowane przez ojca przez 2 lata. Przebieg 256 tys km, bezwypadkowe i bezstłuczkowe.. Z autem ABSOLUTNIE nic się nie działo - wręcz przeciwnie, wszelkie rzeczy były na bieżąco naprawiane - zawieszenie, olej w automacie, alternator blablabla. Z tej okazji, że nadarzyła się okazja zakupu takiej samej zafiry, ale na sporym wypasie - kolorwa navi, webasto, xenon itd chciałem szybko to autko sprzedać - cenę ustawiłem więc jedną z najniższych na portalu aukcyjnym (porównywalną z beżowymi taksówkami) i co? Cisza... Dopiero po 2 wystawieniu odebrałem pierwszy (!!!) telefon. Klient przyjechał, obejrzał i kupił I szczerze mogę napisać - SZCZĘŚCIARZ.
    Standard. Przebieg. Dla przeciętnego poszukiwacza internetowego - 260 tysięcy to już jest praktycznie złom.

Jednakże muszę Cię pocieszyć powoli zmienia się światopogląd osób, pod kątem przebiegów aut. Coraz więcej jest narzędzi, które pozwalają sprawdzić realny przebieg auta, coraz dokładniejsze są bazy danych u dealerów - więc pole manewru się zawęża. Kupując Audi, VW, BMW, Mercedesa - jeśli tylko komuś się chce odrobinę wysilić - dojdzie do prawdziwego przebiegu. Alfa pod tym kątem kuleje, ale też tutaj idzie ku dobremu.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Ja mam w d.... przebieg, jak kupowałem obecny samochód miał 222 na liczniku, ale to miał być ten konkretny silnik i prosta buda, reszta: malowanie, rdza itd. mnie nie interesowały. A co do stanu jak się dba tak się ma,a u handlarza jest tak- ma być git jak sprzedaję po kilku dniach może mnie w dupę pocałować (cytat mojego kumpla).
    Co do książek serwisowych, to sorry, ale bez weryfikacji ich zawartości tylko na ich widok to można sobie tylko humor poprawić, ziomal może załatwić każdą książkę serwisową z dowolnego kraju z pieczątkami z różnych serwisów za 150 w górę i przebiegi z nich są nic nie warte i co najmniej przez dwa należy je mnożyć (zdarzają się z oryginalnymi, ale to procent ze wszystkich i wtedy cena jest odpowiednio wyższa).
    A oto przykład
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-2-4...C23220312.html
    Przebieg rzeczywisty to ponad 370 tysiecy- miał ja koleś z mojej firmy i opylił dla handlarza

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

To w końcu oglądał ktoś tą Alfę z ogłoszenia czy nie? Bo widzę ze juz zniknęła z allegro a wy dalej będziecie pie....lic jakie wy to przebiegi macie i jakie zaj...ste auta ściągacie... Fajnie zeście pomogli koledze.

Użytkownik Świeżak Avatar maxim
    Mieszka w
    Inowrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 2003r 1,9 jtd 115KM

Domyślnie

Alfa nie zniknęła, tylko ktoś inny ja wystawił. http://moto.allegro.pl/alfa-159-seda...287833451.html

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Pomorze - Żuławy
    Auto
    w planach 156SW FL, obecnie Toledo II

Domyślnie

Trochę off topic
    Do czasu kiedy nie wprowadzi się obowiązku wpisywania do CEPIK-u przebiegu przy każdym przeglądzie, oraz potwierdzenia przebiegu przy sprowadzeniu auta z zagranicy to tak będzie... ale wiadomo rządzący mają ważniejsze sprawy na głowie niż ewidentne nagminne przekręty...

W firmie sprzedawaliśmy skodę fabię kombi 4-letnią z przebiegiem 260 tys. km, przyjechał tylko jeden klient... handlarz który kupił, odpicował i wystawił z przebiegiem 130 tys. km - w ten sam dzień od ręki sprzedał zadowolonemu (do czasu) Klientowi...

Użytkownik Rowerzysta Avatar victorplar
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Crosswagon Q4

Domyślnie

Witam,

Ciekawy temat się z tego wszystkiego zrobił

Ja tylko dorzuce jeden link, który powinien rozwiać wszelkie wątpliwości:

http://moto.allegro.pl/listing.php/s...er=p&string=ti

Ta ze Szczecina nie jest najtańsza... czy to oznacza, że wszyscy nas chcą w ch.ja zrobić?

Czy nasi handlarze po prostu tak jak wspomniał Tomek kupują auta za pół ceny.....jestem tego samego przekonania co on i chyba większość z was... wały, wały i jeszcze raz wały...bo w cuda i dobrodziejstwo handlarzy sprzedających z ujemną marżą nie wierze....w linku powyżej m.in. 159 2.4 jtd TI 2007 z przebiegiem 68000 (!!) 3000pln taniej niż słynne już auto ze Szczecina! to dopiero jest okazja!! Polecam

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Domyślnie

Wszedłem na autka.pl i tak sobie patrze na te cudne alfinki 5-6 letnie,w stanach idealnych z przebiegami po 120-150 tys po takich atrakcyjnych cenach.Cuda, poprostu cuda panie z Krakowa

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wieliczka, Poland
    Auto
    Alfa 159 SW 1.9 JTDM > Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Dragon1967 Zobacz post
    Wszedłem na autka.pl i tak sobie patrze na te cudne alfinki 5-6 letnie,w stanach idealnych z przebiegami po 120-150 tys po takich atrakcyjnych cenach.Cuda, poprostu cuda panie z Krakowa
    Dragon1967 Byłeś widziałeś, że pianę toczysz? Ja byłem, widziałem historię serwisowe tych aut, zdjęcia z Włoch. Więc jak nie masz wiedzy na dany temat to się nie wypowiadaj.