Dokładnie jest pod akumulatoremi zauważyłem że na gumce....
skrapla się płyn hamulcowy
więc dlatego jutro zamówię wysprzęglik.. jeżeli to nie pomoże to biorę się za pompkę sprzęgła tylko do niej jest bardzo ciężki dostęp
![]()
Dokładnie jest pod akumulatoremi zauważyłem że na gumce....
skrapla się płyn hamulcowy
więc dlatego jutro zamówię wysprzęglik.. jeżeli to nie pomoże to biorę się za pompkę sprzęgła tylko do niej jest bardzo ciężki dostęp
![]()
wysprzeglik nie ma prawa zassac powietrza z prostego powodu-w nim zawsze jest cisnienie płynu hamulcowego, w wiekszosci czasu tylko powodowane róznica wysokosci montazu, ale zawsze.
Cieknacy wysprzeglik powoduje wypływ płynu z zbiornika i zapowietrzenie ukladu, co skutkuje brakiem sterowania.
wszystkie silniki jtd posiadaja wysprzeglik montowany na skrzyni biegów, wysprzeglik montowany wewnatrz obudowy sprzegła posiadaja silniki pb.
pzd.
Kolega widzę napisał tylko z tego co mam rozumieć to jak wymienię wysprzęglik to powinno pomóc ;> ?
Jutro mam zamiar zamówić więc sądzę że w pon max wtorek bd miał.
Jak bym mógł prosić o jedną odp gdzie w moim JTD mam odpowietrznik ?
na wysprzęgliku.
tylko sie tak wydaje ze jest tam płyn, w zbiorniku sa dwie komory, komora zawierajaca płyn do sprzegła jest oddzielona od komory z płynem dla pompy ham. nie zawsze widac czy jest tam płyn, zapowietrzenie jest mozliwe tylko przy braku płynu, co z reszta potwierdza sie tym ze interesuje sie tym kirowca tylko wtedy gdy juz nie mozna wbic biegu, wczesniej nikt sobie tym głowy nie zawraca.
pzd.
Kolego - prowadziłem przez kilka lat warsztat wyspecjalizowany w autach włoskich. Zapowietrzone sprzęgła były co roku stałym tematem przy pierwszych przymrozkach.
Zapewniam Cię, ze są sytuacje kiedy pedał wpada w podłogę a w zbiorniczku nie ubywa płynu. Moim mechanikom nie wydawało sie, ze w zbiorniczku jest płyn
Dyskusja nie ma to większego sensu - chodzi mi jedynie o przekaz dla czytających , ze zapowietrzenie układu nie zawsze jest jednoznaczne z ubytkiem płynu hamulcowego.
To wszystko.
Ostatnio edytowane przez DamianS ; 07-05-2012 o 14:34
Uploaded with ImageShack.us
Proszę o pomoc![]()
A zdjąłeś zabezpieczenie segera? jeżeli tak to dobrze narysowałeś w którą stronę wyciągać![]()