Fachowcem nie jestem, może Grześ coś podpowie jeszcze. Nie może być to czasem układ wydechowy zapchane katy?
Fachowcem nie jestem, może Grześ coś podpowie jeszcze. Nie może być to czasem układ wydechowy zapchane katy?
Jak pisalem mam tylko 80 tys przejechane wiec dziwne by to bylo.. A jak to mozna sprawdzic?
Kolego przejedź się pod Poznań do ASO Nagórski i porozmawiaj z Piotrem Nagórski, łebski facet i przy tym mocno zakręcony na punkcie Alf![]()
Dziekuje koledzy za podpowiedz, jeszcze troche popróbuje sam i jak to nie pomoze moze faktycznie wybiore sie Poznania.
Mam to samo i wywala mi marchewkę. A dodatkowo skojarzyłem teraz, że na komputerze wykazało błędne temperatury silnika i dolotu (kolejno 120 i 50 stopni). Czy to może być przyczyna marchewki i totalnej zmuły i nie wkręcania się na obroty (jedyny sposób na wyprzedzanie, chociaż też powolny, to przestawienie skrzyni w tryb sport w automacie)? Co wymienić, żeby temperatury były dobrze czytane przez komputer?
Pozwole sobie odswiezyc zaczety przeze mnie temat gdyz dzis odebralem alfe z serwisu i chyba wiem co jest przyczyna moich problemów z mocą. .
No wiec wszystkie te problemy zaczeły się po przyjezdzie o Niemiec. Nie pisalem tego ale mam instalacje LPG. Nie pisałem bo problemy byly i na gazie i na benzynie dlatego wykluczylem instalacje jako przyczyne. A to był bład. Okazało się że instalacja poprawnie ustawiona na polski gaz żle dzialala na gazie tu w Niemczech, pdoejrzewam ze ze wzgleu na inna jakość. To z kolei spowodowało że ECU zmienil tez sklad mieszanki na benzynie - byla za bogata. Teraz przywrocono ustawienie fabryczne i poki nie wyreguluje gazu bede jezzil tylko na benzynie. Niestety alfa mimo to nie ma tyle mocy co kiedys. Przypuiszczam ze od tego wszystkiego mam zapchany katalizator. Dlatego zatankowalem do pelna wysokooktanowa benzyna i mam nazieje ze kat sie jeszcze a rade przeczyscic. Jak myslicie czy to dobry pomysł? Jakie sa inne sposoby na przeczszczeni katalizatora? Bo nie chciałbym go wymieniac..
Zapchany albo nadtopiony ten kaltalizator.
Pytanie czy jazda na lpg było na ubogo czy na bagato
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
A kto wie, dlaczego czasem jak dam w palnik, to przy wysokich obrotach lpg się wyłącza i auto na benzynie jedzie?
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums