Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: AR 159 1.8MPI prośba o rozkodowanie VIN

nikusbb
    Gość

Domyślnie AR 159 1.8MPI prośba o rozkodowanie VIN

Witam Forumowiczów,

proszę o rozkodowanie numeru AR159 - VIN ZAR93900007141342.

Podany numer dotyczy samochodu wystawionego na dwóch aukcjach:
    1. Od osoby prywatnej, która sprowadziła samochód: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-8...C23705324.html
    2. Z komisu (droższa o 2.000 zł): http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-bez...C23778113.html

Jeśli ktoś z Alfaholików oglądał lub miał do czynienia ze sprzedającym proszę aby podzielił się spostrzeżeniami. Z rozmowy z nim wynikało, że specjalizuje się w AR.
    Dodam że sprawdzałem teleofnicznie ten samochód w dwóch ASO i jedynie co udało się ustalić to że była przeprowadzona naprawa tulei kół zębatych w skrzyni biegów, w styczniu 2011 (71.000 km).

Jeśli ktoś z Was ma możliwość prześwietlenia wyposażenia, roku produkcji, przeglądów, napraw, itp proszę o info.

Pozdrawiam!!

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Zaraz się dowiesz ze to jeden z najgorszych silników z jakim można kupić AR159

nikusbb
    Gość

Domyślnie

tak wiem ale w moim przypadku to znienawidzona benzyna sprawdzi się najlepiej ponieważ:
    - pokonuję około 15.000km rocznie
    - jest mniejsze prawdopodobieństwo trafienia na wyeksploatowany samochód (w przypadku diesla proporcje są odwrotne )
    - wolę przeznaczyć trochę więcej na paliwo niż na części i naprawy które mogą siąść w dieslu (wtryski, dwumas, dpf itd.)
    - nie zależy mi na mega osiągach, bo odległości jakie codziennie pokonują i tak nie pozwalają na wykorzystanie w pełni osiągów diesla

Ponawiam prośbe o rozkodowanie VINu i ewentualne podzielenie się spostrzeżeniami (tylko nie piszcie, że diesel jest lepszy bo ja o tym wiem)

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

To już lepiej szukać JTS. ePER pokazuje dość skromne informacje o aucie na pewno to nie jest 2008 rok stara ściema handlarzy auto wyprodukowane 17/9/2007

Użytkownik Embrion
    Auto
    Lancia Lybra

Domyślnie

http://eper.fiatklubpolska.pl wpisując VIN masz, nie jest dużo, ale chociaż rok produkcji sobie potwierdzisz.
    X3 - ALFA 159 (2005-2008)
    140.811.0.0 - SW 1.8 BZ MPI 130CV 96KW E4 MEDIUM
    Engine: 1013728 Vehicle: 07137904 Prod. date: 17/9/2007

WERSJA SPECJALNA NIE WERSJA SPECJ. (LV0)
    SILNIK 1.8 130 KM (M41)
    WERSJA SW MEDIUM (V4)

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Warszawa / Lublin
    Auto
    Alfa 159 1.8 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Falarek Zobacz post
    Zaraz się dowiesz ze to jeden z najgorszych silników z jakim można kupić AR159
    tak się zastanawiam, czy ktokolwiek z szanownych kolegów choć raz się przejechał 159 z silnikiem 1.8 MPI. Myślę, że nie. Wiadomo, że sząłu nie robi ale jeśli ktoś niekoniecznie szuka samochodu do rwania asfaltu, to w zupełności ten silnik wystarczy. Sam posiadam takowy i na trasę jest w sam raz, tak samo jak do spokojnej jazdy. Myślę, że wilku sceptyków po przejechaniu sie moją alfą zobaczyłoby, że nie jest to aż taki żółw jak się wydaje
    Wiadomo, że nie ma co porównywać z mocnymi deaslami, niejeden powie, że jak się ma alfę to musi mieć dużo mocy, bo to couore sportivo. Niejeden jednak również powie, że alfa z deaslem to profanacja
    Są gusta i gusciki