Bocian,
blisko byłeś - fioletowy Suzuki swfit, taki stary jakiś.
Kiler 911, nie jest to moje spostrzeżenie dlatego dałem w nawiasie (podobno) bo takie inf. wyczytałem kiedyś u Nas na forum. Wyczytałem też, że .... 156 jest, szersza, dłuższa, ma większy rozstaw osi, ma lepszy rozkład masy i szybsze przełożenie w układzie kierowniczym - Co do wymiarów zgadza się, reszty nie sprawdziłem.
bociek, kolo 17 moze i jest ładne, to fakt, ale jazda na nim po naszych drogach to porazka. Mialem 17 teraz mam 16 i mimo ye brak im wygladu to chyba bym juz nie zmienil
No jest jest, i niestety wyglad jest i nic pozatym.
Facet jeżdżący fioletowym Swiftem twierdzi, że Alfa 147 jest samochodem dla babfioletowy Suzuki swfit, taki stary jakiś.Hahaha naprawdę dobry koleś!
Dzięki panowie za liczne odpowiedzi, może faktycznie skuszę się na 156 SW. W niej jest silnik który lubię w wersji 175 KM![]()
Jeszcze jedno pytanie z jakich lat najlepiej rozglądać się za alfą, ja zastanawiam się nad rocznikiem 2005. Może warto dołożyć i poszukać coś nowszego ze względu na jakieś modyfikacje usprawniające przez producenta?
Python28 jest mnóstwo lepszych speców ode mnie na tym forum, ale wiem że biorąc 156 2.4 z 2005, żadnych tam usprawnień technicznych nie było. Wnętrze za to wykonane jest dużo lepiej i z naprawdę ładnych materiałów. 156 SW jest miłe w eksploatacji zarówno pod względem użytkowym jak i przyjemności z jazdy.
Na moje potrzeby 147 wystarcza, rodziny nie mam więc jest ok, ale jak kiedyś przewoziłem fotelik dla dziecka w bagażniku to Ci powiem, że półkę musiałem demontować a i tak ledwo się zmieścił - masz mniej więcej obraz funkcjonalności.
Pytałeś czy warto dołożyć kasy na młodszy model. Napewno warto dołożyć i zakupić 159, ale w autach z początku produkcji w silnikach Mjet montowano wadliwe kolektory dolotowe w których wieszały się bodajże klapy wirowe - była na to jakaś akcja serwisowa więc musiał byś to sprawdzić przed zakupem. Auta z 2007 nie mają już tego problemu.
Który rocznik masz tej Kanapy? Nie szkoda Ci sprzedawać?Kawał konkretnej fury, choć eksploatacja napewno do tanich nie należy.
Ostatnio edytowane przez Rocky147 ; 10-05-2012 o 20:59