Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Pomocy!

jaro62
    Gość

Domyślnie

styki zwarte,silnik chodzi a klima nie gada.szukam dalej.

Użytkownik Znawca Avatar kudlaty_bytom
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał lukaszb Zobacz post
    Chyba Ci mózg zmroziło. A jak nie wiesz to nie pisz żeby nabić posta.

zerknąłem sobie w dokumentację - pozycja numer 4 - pasuje do zdjęcia z pierwszego posta i dwa zielone przewody wg schematu, a czujnik maksymalnego i minimalnego ciśnienia/obecności czynnika to pozycja numer 6
    nr 4 to również czujnik minimalnego ciśnienia, tylko w 2.0 TS, "wyłącza on kompresor przy spadku ciśnienia w układzie co zapobiega 'zamarzaniu' parownika" cyt. z serwisówki AR Gtv/Spider, z której podałem rysunek rozmieszczenia komponentów
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	klima.jpg
Wyświetleń:	43
Rozmiar:	39.7 KB
ID:	55389  
    Ostatnio edytowane przez kudlaty_bytom ; 09-05-2012 o 19:39

verdebiancorosso

Użytkownik Alfa i Omega Avatar lukaszb
    Auto
    Alfa Romeo Gtv '96 2.0 TS

Domyślnie

Właśnie na tym polega Twój problem. Czytasz serwisówki, przeglądasz schematy, co nawet Ci wychodzi ale brakuje Ci doświadczenia przez co wypisujesz głupoty. Ja klimę robiłem w TS nie raz i piszę własne doświadczenia.

Z resztą nie napisałeś, że to czujnik ciśnienia tylko mrożenia co jest bzdurą(przeczytaj jeszcze raz swojego posta do którego się przyczepiłem i znajdź w nim słowo ciśnienie) i że wyłącza klimę przy zbyt intensywnym działaniu co też jest bzdurą a nie przy braku ciśnienia/czynnika co za to ja napisałem. A to, że chroni parownik przez zamrożeniem, kompresor przed zatarciem w wyniku pracy bez smarowania (w układzie jest czynnik i olej) to jest przynajmniej dla mnie oczywiste.

A w temacie to chyba Cie kolego tylko dobry elektronik poratuje, bo problem leży w elektronice. Niestety na odległość ciężko pomóc. Napisz skąd jesteś bo np u mnie w Tarnowie jest kozak od klimy i jak wszystkim opadają ręce to zawsze pomaga
    Ostatnio edytowane przez lukaszb ; 10-05-2012 o 10:59