styki zwarte,silnik chodzi a klima nie gada.szukam dalej.
styki zwarte,silnik chodzi a klima nie gada.szukam dalej.
zerknąłem sobie w dokumentację - pozycja numer 4 - pasuje do zdjęcia z pierwszego posta i dwa zielone przewody wg schematu, a czujnik maksymalnego i minimalnego ciśnienia/obecności czynnika to pozycja numer 6
nr 4 to również czujnik minimalnego ciśnienia, tylko w 2.0 TS, "wyłącza on kompresor przy spadku ciśnienia w układzie co zapobiega 'zamarzaniu' parownika" cyt. z serwisówki AR Gtv/Spider, z której podałem rysunek rozmieszczenia komponentów
Ostatnio edytowane przez kudlaty_bytom ; 09-05-2012 o 19:39
verdebiancorosso
Właśnie na tym polega Twój problem. Czytasz serwisówki, przeglądasz schematy, co nawet Ci wychodzi ale brakuje Ci doświadczenia przez co wypisujesz głupoty. Ja klimę robiłem w TS nie raz i piszę własne doświadczenia.
Z resztą nie napisałeś, że to czujnik ciśnienia tylko mrożenia co jest bzdurą(przeczytaj jeszcze raz swojego posta do którego się przyczepiłem i znajdź w nim słowo ciśnienie) i że wyłącza klimę przy zbyt intensywnym działaniu co też jest bzdurą a nie przy braku ciśnienia/czynnika co za to ja napisałem. A to, że chroni parownik przez zamrożeniem, kompresor przed zatarciem w wyniku pracy bez smarowania (w układzie jest czynnik i olej) to jest przynajmniej dla mnie oczywiste.
A w temacie to chyba Cie kolego tylko dobry elektronik poratuje, bo problem leży w elektronice. Niestety na odległość ciężko pomóc. Napisz skąd jesteś bo np u mnie w Tarnowie jest kozak od klimy i jak wszystkim opadają ręce to zawsze pomaga![]()
Ostatnio edytowane przez lukaszb ; 10-05-2012 o 10:59