Najłatwiejsza odpowiedź kup najlepszy olej połsyntetyk i nie zmieniaj na syntetyk bo to nie ma sensu motor pewnie już długo pracuje na pół.
Najłatwiejsza odpowiedź kup najlepszy olej połsyntetyk i nie zmieniaj na syntetyk bo to nie ma sensu motor pewnie już długo pracuje na pół.
bo jak z nowym thesisem na 1 przeglad gwarancyjny pojechaliesmy to pan z ASO zapytał czy przywieziemy swoj olej bo ta ich selenia ....
a poza tym charakterystyka tylko nakazuje utrzymanie normy a wydaje sie mi ze producent castrola przeznacza wieksze pieniadze na badanie i rowzowj niz selenia![]()
Zalej czyścidło - samochód niech pochodzi z 20min i zlej dokładnie wszystko na ciepłym silniku. Teoretycznie można bez płukanki, ale to groszowe sprawy, więc możesz sobie przetestować i zdać relację z efektu
a juz ponad 140 tys na półsyntetyku pomykam i mobilua co do selleni to pali silinki i duzo osadów poniej
Ja mam 206tyś i na pełnym syntetyku cały czas jest i suchy silnik. Żadnego wycieku.
Co do Seleni to macie racje.
szajbus0 - też kiedyś wierzyłem, że Castrol ma super oleje, do czasu, aż dotknęło mnie kilka rzeczy, oraz doinformowałem się troszkę. Zdjęć i porównań zawiedzionych użytkowników troszkę bym znalazł. I nie chodzi mi tylko o Castrola, również całą resztę "najlepszych" olei w Polsce. Polecam: http://www.pablogarage.pl/forum/view...&t=60&start=60
Panowie, może przenieśmy się z tą dyskusją do tematu:
http://www.forum.alfaholicy.org/foru...cacie-200.html
tam są spece np: Qubaas oraz Pablo. wyjaśnią Wam troszke o Castrolach, Mobilach vs. Millers, Valvoline itd.
polich - jeżeli masz obawy to zostań na 10W40. Chyba jednym z lepszych 10W40 jest Valvoline Max Life. Z resztą chłopaki z powyższego linka, są lepsi i bardziej się znają. Tam sięgnij po poradę. Co do ceny Millers vs. Castrol, to chyba się tylko cieszyć?![]()
No to chyba jeszcze przed srogą zimą przejdę na full syntetyk, może Valvoline...
Zalałem płukankę Millers i syntetyk Millers XFD 5W40. Nie widzę powodu dla którego silnik, i to jeszcze tak świeży, miałby chodzić na półsyntetyku...
Jedno rzecz mi nie gra. Dlaczego samochód przy takim niskim przebiegu jeździł w ogóle na półsyntetyku??Od nowości był zalany syntetykiem więc po kiego czorta ktoś to zmieniał??!!pzdr
Nie wiem, może ktoś (właściciel albo serwis) miał jakieś przekonania co do tego i dwie ostatnie zmiany (co 10 000km) były na oleju 10W40. Też nie rozumiem dlaczego, no chyba że był to jakiś syntetyk(?)