Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Temat: młody kierowca - prośba o pomoc w wyborze Alfy

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ishan
    Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    Renault Scenic 1ph2

Domyślnie

hehehe no to teraz ja
    nie chodzi mi juz o to CC, tylko o auto normalne, typu jakies megane, astra itp. majace cos juz pod maska ale nie na tyle zeby kusilo az tak, ale mimo to dalo sie tym sensownie poruszac co do glebokiej wody to tu jednek bede sie trzymal swojego zdania. Kazdy jezdzacy ma 18 lat i jest pelnoletni, a widac ilu z nich nie jest jeszcze doroslym.
    ale podsumowujac tego naszego OT wniosek i tak sie nasuwa jeden, wszystko zalezy do tego ile taki mlody kierowca ma oleju w glowie, bo idiota (jakich niestety wielu) i z tico zrobi smiertelna zabawke, a madry nawet mocnym v6 sobie poradzi
    a wracajac do tematu, ja bym poszukal megane 1, taniutki samochod, na naszym przykladzie moge tez powidziec ze malo awaryjny. kupisz to w granicach 3 tys, a reszte odlozysz na lokate, posmigasz rok, caly czas cos do lokaty dorzucajac i bedziesz mial alfe kolega mial kiedys takie cos jak suzuki baleno, jezdzil tym ze dwa lata, poza jedna malutka i tania awaria nie dolozyl nic a nic do niego. ogolnie troche jest takich tanich autek juz ktore nie strasza wygladem i kosztami czesci
    na ta chwile kupic alfe 156 nie jest wyzwaniem, ale takiego "świeżego" mogą zniechęcić koszty serwisowania. wiec moze najpierw zoabcz co znaczy utrzymanie auta na jakims tanszym przykladzie. taka moja propozycja

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał ishan Zobacz post
    ale podsumowujac tego naszego OT wniosek i tak sie nasuwa jeden, wszystko zalezy do tego ile taki mlody kierowca ma oleju w glowie, bo idiota (jakich niestety wielu) i z tico zrobi smiertelna zabawke, a madry nawet mocnym v6 sobie poradzi
    Tu się zgadzam w 100%

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    xxx

Domyślnie

Megane 1 jest spoko, fajnie sie jezdzi, ale tlumiki odpadaja szczegolnie jak odleci za kolektorem przy 140/h swifty sa tez ok, te nowsze od 98-99 roku, troche dla starego dziada z wasem. 1.3glx wycina bmw 2.0 benzyne, pali po 5/100 i na silniku przejedziemy z 400tys

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Dyskusja czy szybkie auto = na pewno się zabije
    jest bez sensu.
    Takie same są na forach motocyklowych.
    IMHO jako pierwsze auto powinno się kupić jakieś nie za drogie (około 5k PLN) by się *nauczyć* nim jeździć. W razie wtopy nie będzie szkoda.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    ChanceToHova
    Auto
    już tylko 166

Domyślnie

Ja Wam powiem tylko jedno (szczególnie do autora postu), jako pierwszy samochód kupiłem właśnie megane I z 98 r. z malutkim silnikiem 1.4 75KM. Co prawda późno zrobiłem prawko, bo dopiero rok temu, a mam 28 lat cieszę się że jako pierwszą furkę wziąłem coś co nie ma ABS'u, nie ma kontroli trakcji, nie ma elektrycznych szyb nawet...ten samochód nie ma nic poza kierowcą i kierownicą. Skoro tak bardzo autorowi posta spodobała się Alfa niech ją kupi, bo to piękny samochód, ale takie upodobanie wydaje mi się dość płytkie, bo ją trzeba najpierw podziwiać...a później pokochać...ja jestem na etapie podziwiania i miłości do Niej :*

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ishan
    Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    Renault Scenic 1ph2

Domyślnie

Cytat Napisał jarzabek Zobacz post
    Dyskusja czy szybkie auto = na pewno się zabije
    jest bez sensu.
    Takie same są na forach motocyklowych.
    IMHO jako pierwsze auto powinno się kupić jakieś nie za drogie (około 5k PLN) by się *nauczyć* nim jeździć. W razie wtopy nie będzie szkoda.
    jest bez sensu dlatego nie o tym dyskutujemy
    z ost zdaniem się zgadzam całkowicie