-
PZU AutoSzyba
Powiedzcie mi, korzystał ktoś ostatnio z tej opcji?
Jak to wygląda z wymianą, dają w tym pakiecie Pilkingtona czy zawsze zamienniki?
Czy lepiej z AC wymienić (mam ochronę zniżek)?
-
Korzystałem z tej opcji kilka miesięcy temu w swojej tigrze (wymiana szyby czołowej, pęknięcie w czasie zimy). Usługa została wykonana w sieci zakładów Nordglass. Dostałem pełnowartościowy ich zamiennik tj. szyba przyciemniana z zielonym paskiem u góry (identyczna jak oryginał).
Jestem zadowolony z wykonanej usługi ponieważ:
- szybko wymienili (w przeciągu jednego dnia miałem nową szybę po zgłoszeniu szkody na infolinii PZU)
- nic nie musiałem płacić co w przypadku innych ubezpieczycieli nie zawsze jest bezpłatne. W tym samym dniu był też klient któremu pękła szyba w sprinterze i musiał pokryć 50% kosztów naprawy (tj szyby z usługą).
Jeśli masz pęknięcie lub odprysk o średnicy większej niż moneta pięciozłotowa to szybę kwalifikują do wymiany, jeśli jest mniejsza to naprawiają.
-
Mam pęknięcie na ponad 30 cm ;D
Tylko zastanawiała mnie trwałość tego NordGlassa, słyszałem że szybko się rysują etc.
-
Kwalifikuje się do wymiany.
Jeżdżę już 3 (1,5 miesiąca to było skrobanie) miesiące i nie widzę aby była podatna na rysy, porównując ze starą (od 1995) to nie ma o czym mówić
. Z tego co pamiętam to PZU współpracuje z dwoma sieciami napraw: Nordglasem i czymś jeszcze (nie pamiętam nazwy - sprawdź na infolinii). Jeśli będą problemy z rysowaniem się szyby to skąd nie będziesz miał pewności że za jakiś czas kamyk nie uszkodzi szyby i znowu nie będzie kwalifikowała się do wymiany?
Zapomniałem dodać że na montaż dostałem bezterminową gwarancję.
-
ok, będę sprawdzał
dzięki za info!
-
nie wykupuj tego gówn... szwagierce pękła szyba to się okazało że żeby ubezpieczalnia pokryła szkodę to poszkodowany musi zapłacić 100zł bo tak było w umowie i później ewentualnie resztę szkody ubezpieczalnia pokryje... przyjechał rzeczoznawca napisał samoistne pęknięcie szyby i się zaczęło.. PZU nie uznało szkody bo szyba pękła samoistnie...
i jaki jest sens wykupywania tej opcji??? czytaj dokładnie umowę i wszystkie paragrafy co PZU sobie wymyśliło i na nie pisząc umowę się powołuje...
mam nadzieję że Ty takich problemów mieć nie będziesz... bo PZU w tym przypadku się ośmieszyło...
-
-
no to dziwne to było jakieś 2 miesiące temu... auto mają od jakiegoś roku więc i umowa jest od roku... miała odwołanie pisać nie wiem jak to się potoczyło w sumie bo się nie pytałem już heh w weekend będę się z nią może widział to się dopytam jak się to skończyło...
-
Ciekawe, w sumie pierwszy raz słyszę o takim przypadku z tego co szukałem na ten temat. Ja zostałem zapytany czy "odprysk jest wielkości 5zł", mówiłem że odprysk od kamyczka jest mały, ale za to szyba pękła dość znacznie.
Póki co do PZU nie mam jakiś zastrzeżeń, z pół roku temu jak mi sprzęgło padło, dzwonie do nich i... w 30min dojechała laweta i zawiozła auto do mojego mechanika (100 km), tylko się podpisać musiałem. Dodatkowo podczas zgłaszania awarii zostałem poinformowany, że przysługuje mi auto zastępcze, aż na 7dni. A weryfikują to pytając mechanika ile potrwa naprawa 
I jak już zdecydowałem się, że potrzebuję to auto zastępcze, to dostarczyli mi je pod dom też jakoś do 30min, po danym okresie musiałem oddać auto w wypożyczalni. Wszystko kończyło się na moim podpisie, za nic nie płaciłem, wszystko załatwiali za mnie...
-
bo tak powinno być... nie wiem może masz AC??? i takich klientów traktują inaczej...?? tutaj chodziło o to że samoistnie pękła... jak będziesz rozmawiał z kimś z PZU spytaj się jak możesz oczywiście czy takie samoistne pęknięcie kwalifikuję się do pokrycia szkody z ubezpieczenia... jestem ciekawy co powiedzą ludzie z innego oddziału... może ten oddział u mnie coś szpunci aby...
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia