Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: PZU AutoSzyba

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

w warunkach ubezpieczenia przecież dokładnie pisze co i jak , za co płacą , ile itp
    ale przy szybach przeważnie nie ma za wiele pkt - przeważnie tylko kwota ok 2-3 tys zł i tyle , w kilku które czytałem nie widziałem jeszcze nigdy wpisu o sposobie uszkodzenia szyby decydującym o uznaniu bądź nie szkody
    no ale widać za mało umów czytałem

p.s.
    a ośmiesza to się ktoś kto takie coś podpisuje i potem jeszcze narzeka że podpisał coś głupiego i dla niego złego :-)

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

wiesz umowa jak umowa... fakt błąd że to podpisała ale też zaproponowali i nie powiedzieli wszystkiego... powinni uświadomić klienta o ewentualnej dopłacie... wg. mnie wina obustronna... ale jak teraz się okaże że tu kolega nie musi nic dopłacać to o co chodzi??? jak PZU umowy sporządza??

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

może jest kilka opcji do wyboru i już

Użytkownik Rowerzysta Avatar k4t27y
    Mieszka w
    Krk / NS
    Auto
    Alfa 147 - 1.9 JTDm 120KM, 2007r

Domyślnie

Tak, mam AC, mam jeszcze wykupiony pakiet o braku utraty zniżek, gdy skorzystam z AC, plus ta AutoSzyba.

Na AutoSzybe mam limit 2 tys. zł, i powinno to funkcjonować na zasadzie jest zepsuta - wymieniamy. A jak samoistnie pękła i robią z tym problem, to wybić sobie samemu kijem ;D, i zgłosić wandalizm, i też muszą wymienić.

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

no żeby człowiek wiedział to by się myślało... jak to mówią mądry Polak po szkodzie heh

Mieszka w
    Krk / NS
    Auto

Domyślnie

To prawda. Aż człowiek czasem woli coś już sam załatwić mimo, że coś ma wykupione, bo ciągłe spodziewa się jakiś problemów od drugiej strony, bo to, bo tamto i tylko walcz, walcz. Co słabsi odpuszczą, a ta garstka co im się chce walczyć to już im "kupimy" żeby się odwalili. ;D

Użytkownik Ogier Avatar Fisz
    Mieszka w
    Dęblin/Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Cytat Napisał RoBeRt 147 Zobacz post
    nie wykupuj tego gówn... szwagierce pękła szyba to się okazało że żeby ubezpieczalnia pokryła szkodę to poszkodowany musi zapłacić 100zł bo tak było w umowie i później ewentualnie resztę szkody ubezpieczalnia pokryje... przyjechał rzeczoznawca napisał samoistne pęknięcie szyby i się zaczęło.. PZU nie uznało szkody bo szyba pękła samoistnie...
    i jaki jest sens wykupywania tej opcji??? czytaj dokładnie umowę i wszystkie paragrafy co PZU sobie wymyśliło i na nie pisząc umowę się powołuje...

mam nadzieję że Ty takich problemów mieć nie będziesz... bo PZU w tym przypadku się ośmieszyło...
    Co do 100zł, takiego zapisu nie mogę znaleźć, natomiast:
    Wyłączenia odpowiedzialności
    § 8.
    1. PZU SA nie pokrywa kosztów wymiany lub naprawy szyby w ubezpieczonym
    pojeździe, jeżeli uszkodzenie lub zniszczenie szyby:
    8) powstało w wyniku wad fabrycznych szyb (np. wady surowca lub defekty produkcyjne);

Generalnie jest to do stwierdzenia, może nie w każdym przypadku, ale często jest tak, że wskutek np. naprężenia szyba pęka, oczywiście odmową również może być złe dokonanie oględzin przez rzeczoznawcę.

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

rzeczoznawca przyjechał z PZU z tego co wiem... przez rok nic z szybami nie było robione i po roku wieczorem było dobrze a rano niespodzianka... nie wiem czy o wadach jakiś tu można mówić... auto stało pod chmurką pod blokiem więc czy kogoś udziału w tym nie było też nie można wykluczyć... ale stwierdził samoistne pęknięcie bo nie było widać żadnego odprysku co by wskazywało na uszkodzenie mechaniczne... wiem aby że 6 lat temu jeszcze mój tata uciekł z PZU do MTU... nie wiem jak jest z wypłatami odszkodowań tutaj ale na pewno o wiele taniej...

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

ja mam na kazdym aucie ochrone szyby na 1 szybe czasem jest za free albo za 100zl a kazda nastepna 30% doplaty ogolnie sie oplaca bardziej niz z ac bo wtedy mimo ochrony p[o przejsciu gdzie indziej mamy szkode w trakcie trwania
    co do jakosci pekania zawsze mozna sobieporadzi z tym aby wygladala na kamien

Mieszka w
    Krk / NS
    Auto

Domyślnie

Dziś zadzwonili do mnie z NordGlass po wczorajszym zgłoszeniu w pzu, i już dziś mnie zapraszano na godz. 13, ale praca. Ostatecznie umówiłem się na sobotę, aby na spokojnie odczekać po ich robociźnie i nigdzie się nie śpieszyć...

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia