Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Temat: Alfa 166 vs A6 C5 vs Volvo S60 vs S80

fonzi
    Gość

Domyślnie

poszukaj ogłoszeń w necie, umów się na jazdę próbną każdym z tych aut i wszystko zobaczysz
    ja tak robiłem - podobała mi się 407, volvo s60, alfa 159... poszukałem w necie w jakich komisach są wystawione te auta, pojechałem obejrzałem, zrobilem przymiarkę i już wiem wszystko

migcool
    Gość

Domyślnie

Czy ktoś mi powie jaki jest całkowity koszt wymiany tylnego zawieszenia, bo z tego co wyczytałem na forum to najszybciej się sypie (chociaż w moich okolicach drogi są całkiem ładne). Czy w okolicach Głogów- Zielona Góra jest jakiś spec od tego zawieszenia?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    była Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2001 r. jest VW Passat 2.0 TDI 2006 r.

Domyślnie

ja się właśnie będę przymierzał, tylko że niestety całość i wychodzi ok 2-2,5k za tył, całość ok 4k w aso
    ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA

migcool
    Gość

Domyślnie

To jeszcze nie są jakieś kosmiczne koszta, a na ile km przewidziane jest takie porządne zawieszenie?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

w naszym chorym kraju może dać radę do 40k, a cha z amorami morze być tysiąc więcej tak spojrzałem

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Ja bym Ci polecił 166 3.0 V6 w automacie z LPG, silniki zagazowane pracują bez problemów, jesli ktoś nie spieprzył instalacji, żaden z wymienianych przez Ciebie samochodów nie będzie się prowadził tak dobrze jak alfa, mam kilku znajomych, którzy po tym jak posiadali alfę mają problem ze zmianą na inną markę, bo inne się tak nie prowadzą, co do zawieszenia uważam, że jest tak samo skomplikowane jak w innych podanych przez Ciebie samochodach, ale jednocześnie najtańsze.

Moim zdaniem automat w 3.0 V6 jest super, natomiast automat w dieslu jest trochę męczący, bo zamiast jeździć to tylko biegi by zmieniał.

Jak z każdym autem jeśli kupisz zaniedbany egzemplarz to włożysz kupę kasy, ale to nie tyczy się tylko Alfy, ale też innych marek.

Przy twoim budżecie kupił bym Alfę z roczników 99-02 taką do 14 tys i zarezerwował sobie ze dwa tysiące na doprowadzenie jej do stanu idealnego. Miałbyś auto eleganckie, dobrze prowadzące się i przykuwające wzrok przechodniów
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

migcool
    Gość

Domyślnie

Panowie tak się zastanawiałem jak wygląda te tylne zawieszenie, ale już zużyte i chyba natknąłem się na aukcję, gdzie człowiek sprzedaje Alfę z kołami /||\, czy tak wygląda już mocno zużyte zawieszenie, czy to tylko lekko zużyte?

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...216956575.html

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

to jest już agonia.. tuleje, zwrotnice nawet amory i sprężyny do wymiany bo strasznie siedzi no chyba że cały bagażnik jest zawalony ziemniakami

migcool
    Gość

Domyślnie

Panowie a nikt nie odpisał na moje pytanie, czy do mechanikowania przy Alfie potrzebny jest jakiś specjalny mechanik? Chodzi głównie o zawieszenie, gdzie jest najbliżej woj Lubuskiego sprawdzony mechanik od tego auta?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Tarnów
    Auto
    E90, Dedra, Berlingo

Domyślnie

Każdy dobry mechanik bez problemu wymieni zawieszenie.