Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Siema Alfaholicy

Użytkownik Embrion Avatar Melman
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 Collezione III, 1.9 JTD, 120 KM, rok produkcji 2007

Domyślnie

Widzę że się nam tych 147 po Polsce coraz więcej rozjeżdża a to dobrze bo autko naprawdę piękne A co do znajomości motoryzacji to też nie każdy facet jest orłem w temacie No to szerokiej drogi życzę i bezawaryjnej jazdy o którą tak bardzo wszyscy prosimy
    Pozdrawiam

Alfica
    Gość

Domyślnie

W tym sęk skoro nie każdy facet jest orłem to tym bardziej kobieta - no, ale przynajmniej ktoś się pośmiał
    Fakt alfice są fajne, boję siętylko co jeszcze będę musiała naprawić. Póki co szukam katalizatora!!!!!

Użytkownik Embrion Avatar Melman
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 Collezione III, 1.9 JTD, 120 KM, rok produkcji 2007

Domyślnie

Niestety jak w każdym autku tak i nasze Alfy potrzebują niestety wymiany części eksploatacyjnych Powoli wymienisz wszycho co trza i będzie spokój- cierpliwości. A co do pytań to po to właśnie jest to forum aby je zadawać, bo to co dla jednego jest oczywistą oczywistością dla kogoś innego jest czarną magią
    Ja sam też się jeszcze Alfy "uczę" a nawiasem mówiąc miałem kiedyś przyjemność poznać dziewczynę, która wiedzą o autach zaginała większość moich kumpli więc nie tak do końca się z Tobą zgodzę
    Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lukas201989
    Mieszka w
    Borek Wlkp./ Jaraczewo
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.6TS 16V Azzurro Nuvola/Alfa Romeo 159SW 1.9 JTDm

Domyślnie

Witamy

Alfica
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Melman Zobacz post
    Niestety jak w każdym autku tak i nasze Alfy potrzebują niestety wymiany części eksploatacyjnych Powoli wymienisz wszycho co trza i będzie spokój- cierpliwości. A co do pytań to po to właśnie jest to forum aby je zadawać, bo to co dla jednego jest oczywistą oczywistością dla kogoś innego jest czarną magią
    Ja sam też się jeszcze Alfy "uczę" a nawiasem mówiąc miałem kiedyś przyjemność poznać dziewczynę, która wiedzą o autach zaginała większość moich kumpli więc nie tak do końca się z Tobą zgodzę
    Pozdrawiam
    Tak jak na początku zarzekałam się, że nie chcę Alfy tak teraz wpadłam po uszy i nie żałuję wyboru
    Wierzę, że są dziewczyny, które mają pojęcie większe niż niejeden mężczyzna i przyznam szczerze, że jest to imponujące.
    Ja się nie wstydzę tego, że jestem zielona i cieszę się, że jest takie forum jak to, gdzie mogę pytać i liczyć na odp
    Ja też się z czasem nauczę i nie będę chociaż rozśmieszać innych hihihiihih
    Pozdro

---------- Post added at 21:09 ---------- Previous post was at 21:09 ----------

Cytat Napisał lukas201989 Zobacz post
    Witamy
    Siema

pablo socho
    Gość

Smile Witam

witam ws2ystkich miłosników alfy , w grudniu 2011 2akupilem alfe 156 silnik 1.8 1998 rok kolor s2ary ,to mój drugi samochód ,wc2esniej śmigałem mercedesem c-klasą 180 1997 rok w automacie ,tera2 mam włoskie cudo i jestem 2akochany po us2y w tym samochod2ie ,pierws2ym sprawd2ianem 2ara2 po 2akupie była nie mała wyciec2ka bo 2 londynu do polski ,samochód 2achowywał sie na drod2e nienagannie jeśli chod2i o sterowność i nawet spalanie mnie nie pr2era2iło,miałem problem 2 nawiewem ,poprostu nie d2iałało ciepłe powietr2e,i cała droge męc2yłem sie 2 2aparowaną pr2ednią s2ybą (pomagałem sobie gąbec2ką),i niskią temperaturą w srodku samochodu,jak nara2ie to jedyna usterka jaką 2anotowałem, blachy w super stanie 2awies2enie ok,skr2ynia ładnie d2iała ,troche spr2ęgło jest 2a c2ułe ale nie jestem mechanikiem więc nie potrafie dokladnie opisac o co chod2i , mam 2amiar troche sie pobawić i podreperować moją ukochaną alfe tak aby ws2yscy ci któr2y śmieją sie 2 mojego wyboru (bo wiele osób twierd2i 2e to bard2o wadliwe auta )wkońcu 2amkneli swoje 2łośliwe gęby heheh mam w planach : Wymiane ro2r2ądu , nowe tarc2e hamulcowe , klocki ,filtry, i naprawe tego problemu 2wia2anego 2 nawiewem c2y klimaty2acją sam nie wiem ,wi2ualnie chce 2mienic :alufelgi planuje jakies ciemne c2arne 17 ' mysle 2e beda fajnie sie komponowac 2 s2arym kolorem mojeg samochodu , grill 2 pr2odu maski- wid2iałem jakies na ebayu mo2na 2amówic c2arne metalowe 2 niemiec co te2 by sie ładnie komponowało 2 s2arym kolorem mojej torpedy heheh ,do srodka chcialbym 2amowic s2yte na miare do tego modelu skór2ane pokrowce -na necie 2nala2lem jakąs firme w polsce ktora 2ajmuje sie s2yciem pokrowców 2e skory do ka2dego modelu samochodu 2 tego co wid2ialem na stronce wygląda to całkiem całkiem kos2tuje to chyba okolo 4oo 2lotychy , oc2ywiscie kolor miodowo 2ółty taki jak był od poc2ątku w mojej alfie ,chciałem te2 2mienic podsufitke...ogólem mam na to tros2ke pienią2kow odlo2one i choc 2najd2ie sie tysiac osób ktore mi to odrad2i bo to drgo i sie nie oplaca to i tak ja to chce 2robic !!! I 2robie heheh pewnie moja d2iewc2yna mnie 2ostawi jak sie dowie ile na to wydałem hehehe i pis2e o tym ws2ystkim nie po to by sie pochwalic a mianowicie chcialbym spytac was starych wyjadac2y i 2nawców alfy na co powinienem 2wrócić uwage i c2ym 2ająć sie pr2edews2ystkim ? Bo jestem amatorem co 2res2tą wiadomo odra2u po pr2ec2ytaniu tego co napisalem ,po2drawiam niech moc będ2ie 2 wami !