Witam mam problem z moją Alficzką tzn. poci się skrzynia w okolicy wybieraka. Wiem ze jest tam jakiś o-ring ale czy są tam jeszcze jakieś uszczelki? I jak go wyciągnąć ze skrzyni? Pozdrawiam.
Witam mam problem z moją Alficzką tzn. poci się skrzynia w okolicy wybieraka. Wiem ze jest tam jakiś o-ring ale czy są tam jeszcze jakieś uszczelki? I jak go wyciągnąć ze skrzyni? Pozdrawiam.
witam ponawiam pytanie czy wyciągał ktoś wybierak ze skrzyni??
Jest tam tylko o-ring. Nic więcej. Koszt nowego max 15 zł. Możliwe że po prostu wysiadł, żeby go wymienić trzeba skrzynie wyjąć.
Oring już w serwisie zamówiłem 2 zł kosztował. Ale napewno trzeba skrzynie wywalać?! Od góry się tego całego mechanizmu nie wyciągnie? Widziałem ze przykręcony do skrzyni jest 2 śrubami...
Dokładnie poszedł ci uszczelniacz na wale wymiana 15 zł oring plus 300 zdjęcie skrzyni taka to robota. Sprawdź sobie od razu w jakiej kondycji masz sprzęgło bo przy takim układzie opłaca się je wymienić.
To trochę lipa... Żeby odrazu całą skrzynie trzeba było wyciągać dla jednego oringa... a żeby tą gumową osłonkę zmienić też trzeba tak to rozebrać??
życie....
Dzięki...![]()