Strona 15 z 34 PierwszyPierwszy ... 5678910111213141516171819202122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 339

Temat: Felerny model 156 , czy one tak już mają wszystkie ??? AWARYJNOŚĆ !

Użytkownik Rowerzysta Avatar adam.st
    Mieszka w
    Kraków, Poland, Poland
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Tiestosclublife Zobacz post
    teraz zastanawiam się czy podjechać na stację benzynową i zatankować za 50 czy za 100pln ( !!!!! jak dziad jakiś !!!! )
    Albo student... wiem bo jestem studentem

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lcaise
    Mieszka w
    Poznań / Berlin
    Auto
    156FL SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

ceny paliw w PL przemilczmy, żenada...

Użytkownik Ogier Avatar Czarnecki
    Auto
    AR 156 2.4 JTDm 20V 175KM 2005r.

Domyślnie

Jak czytam ten temat to ciarki mnie przechodzą... Ja stwierdzając tyle wad po pewnym czasie sprzedałbym szrota (nie obraź się, ale to co kupiłeś nie można nazwać inaczej...). Masz strasznego pecha, z czym nie zaczniesz to mina, nawet głupie opony... Za miesiąc padnie turbo, dwumas się odezwie i pozamiatane Nie życzę Ci tego.

Cytat Napisał lcaise Zobacz post
    No kurwa kto to jedzie do ASO. Przecież tam sami idioci i złodzieje [tak tak złodzieje] pracują.
    Nie generalizowałbym tak.

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Śledzę temat od początku kiedy kolega go założył i szczerze współczuje , bo bella pochłonęła kupe kasy a jeszcze nie wszystko zrobione , moja też na początku potrzebowała doinwestowania też pochłonęło to pare tys , ale nie robię tak ze wszystko naraz żeby był ideał , wymieniam cześci jak mam kase a Ty kolego wpakowałeś się bo chciałeś mieć super autko i wydałeś wszystko do ostatniej złotówki na nią . Naucz sie na przyszłość cierpliwości będzie kasa to się zrobi , a nie że teraz nawet nie masz za co zatankować (oczywiście nie pisze tego jakoś złośliwe , tylko tak abyś pamiętam na przyszłość i nie wypompował się do ostatniej zł). Co do ASO nigdy tam nie byłem i chyba nie bd , odstraszają mnie ceny a teraz jeszcze partactwo takie jak opisywałeś , wolę sprawdzonych mechaników którzy mają własne warsztaty . Tak samo co do wyważania kół , fakt ze mam stal plus kołpaki alfy ale gdyby mi fele alu(jak bym miał) porysowali to bym chyba łeb ukręcił , dlatego wyważam u sprawdzonych gdzie nie raz byłem . Więc następnym razem kolego pytaj nas na forum gdzie dobrze podjechać żeby się nie sparzyć i nie wydać kupy kasy za podstawową usługę . Co do mechanika polecam tmin.pl, ale jak mówisz że masz swojego dobrego to tak jak by co podaje I zyczę żebyś doprowadził ją do stanu świetności bo już praktycznie wszystko zrobione i tylko kosmetyka została POWODZENIA!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar muckers
    Mieszka w
    Pułtusk
    Auto
    Teraz: Chrysler Pacifica 3.5L LPG 2004 AWD. Poprzedni:Alfa 156 1.9 JTD 16V 2003 SW

Domyślnie

Cytat Napisał Tiestosclublife Zobacz post
    Zapomniałbym - auto po zmianie na te letnie opony tak jakby "myszkuje" po drodze , wystarczy mała nierówność ( jakakolwiek ) i buja samochodem na boki tak dziwacznie energicznie , jakby powiew wiatru ,tyle że kilkakrotnie auto przechyla na boki z jednej strony na drugą,po czym jedzie dalej , zakręt , lekkie sfałdowanie asfaltu i znowu tańczy.... - to też pewnie opony ??
    Ja mam podobnie a powodują to wysypane gumy z tyłu w stabilizatorach, co nierówność to jakby bokiem szła

Użytkownik Świeżak Avatar MarcinPioneer
    Mieszka w
    Sokołów Podlaski
    Auto
    GIULIETTA 1.4 MA, 147 1.6TS 105KM, BMW E34 525i 24V

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    Co do mechanika polecam tmin.pl, ale jak mówisz że masz swojego dobrego to tak jak by co podaje I zyczę żebyś doprowadził ją do stanu świetności bo już praktycznie wszystko zrobione i tylko kosmetyka została POWODZENIA!
    Nie ma jak jechać ok 320km do Łodzi, żeby tam naprawić. Nie wierzę, że w pobliżu Mikołajek nie ma żadnych zakładów, lub mechaników. U nas zakładów i mechaników,Stacji Diagnostycznych to aż za dużo jest.

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Cytat Napisał MarcinPioneer Zobacz post
    Nie ma jak jechać ok 320km do Łodzi, żeby tam naprawić. Nie wierzę, że w pobliżu Mikołajek nie ma żadnych zakładów, lub mechaników. U nas zakładów i mechaników,Stacji Diagnostycznych to aż za dużo jest.
    kolego sorrka ,myślałem ze Tiesto jest z Łodzi no tak przecież nikt nie bd 320km do innego miasta zeby coś naprawić sorrka

Użytkownik Świeżak Avatar MarcinPioneer
    Mieszka w
    Sokołów Podlaski
    Auto
    GIULIETTA 1.4 MA, 147 1.6TS 105KM, BMW E34 525i 24V

Domyślnie

Spoko, o tak przypadkowo spojrzałem co to za tmin, a Tiesto jest z Mikołajek,w weekend majowy przyjeżdżałem przez Mikołajki,jechała jakaś z naprzeciwka srebrna 156 nie wiem czy to on,czy nie(jechałem swoją bordową E34)

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Domyślnie

Jak właścicielem był ktoś w moim wieku to tak jest. Pewnie po harował za granicą i się ''spłukał'' potem szpan był chwile niestety jak to w życiu bywa auto nie jest pilotem do telewizora.Szybko znalazł rozwiązanie-pozbycie się samochodu. Ty się napaliłeś ( nie dziwie się ) my pół roku szukaliśmy samochodu..wiele Alf Romeo było w podobnym stanie do zrobienia-proste.

Nasz egzemplarz wymagał nakładu 2300-400 po zakupie '' na dzień dobry '' : klocki,tarcze,wahacz lewy dolny,prawny tylny łącznik,stabilizatora,uszczelniacze(coś tam przy rozrządzie),rozrząd kompletny,koło zębate,olej,filtry.Do tego doszły opłaty i wkład wyniósł prawie 4 tysiące. Aha bym zapomniał chłodnica była cieknąca,szyba dostała od kamienia z trasy.

Samochód spisuje się bardzo dobrze i z każdym kilometrem czerpię tylko radość.

Głowa do góry znajdziesz jakieś logiczne rozwiązanie na alfaholicy otrzymasz konkretne porady,nie daj się sprowokować ludziom hasłami w stylu '' chciałeś alfę to masz'' '' trzeba było mazdę'' itp.

Pzdr Michał.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lcaise
    Mieszka w
    Poznań / Berlin
    Auto
    156FL SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

no ludzie, ZAWSZE trzeba doinwestować auto po zakupie .. porzekadło mowi, że kupując auto trzeba mieć na drugie żeby ubezpieczyć, opłacic, zrobic rozrząd itd itp.