Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: Alfa 166 częsci przód '99 >> FL

Misiek213
    Gość

Domyślnie Alfa 166 częsci przód '99 >> FL

Witam, w związku z "małą" stłuczką jaką spotkała moja alfa zastanawiam się teraz nad zmianą przodu na poliftowy Koszta już znam Tylko teraz pytanie, czy błotniki, maska i zderzak pasują "mniej wiecej" plug&play czy jest z tym więcej zabawy? Mam stukniętą maskę, grill zderzak i błotnik Bo w sumie mam blacharza który mi to zrobi, tylko czy częsci pasują

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

kamillov8 robił kiedys taką przekładkę. Był temat odnośnie takiego myku ogólnie zlecając komus mało opłacalne bo dużo dłubania.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 166, 2004r. 2.4 JTDm 175KM

Domyślnie

Też zastanawiałem się nad taką przeróbką, po FL podoba mi się dużo bardziej - ale roboty jest strasznie dużo, a części używane mało osiągalne.
    Zmienić trzeba w zasadzie cały przód : maska z zawiasami i wyciszeniem, błotniki, lampy, grill ( po FL dwu częściowy), zderzak kompletny ze wzmocnieniem kratkami i halogenami, nadkola plastikowe, wzmocnienie górne, lampy - jeżeli xenony to również system czyszczenia lamp ( nie wspomnę o systemie poziomowania). Według moich wyliczeń taka przeróbka to koszt ok 8 - 9 tyś to chyba lepiej sprzedać auto dołożyć jeszcze trochę i poszukać już oryginału po FL.
    Tutaj cytat z pewnego forum Alfy. Wnioski wyciągnij sam. Jeśli zrobisz tą na używanych częściach z allegro, i sprzedasz ją za jakieś 12-13 tys., to dokładając praktycznie kwotę tej przeróbki masz już 166 po FL. Oprócz przodu zauważ że ma też inne wnętrze, inne silniki, i moim zdaniem jest bardziej dopracowana
    Ostatnio edytowane przez Piotrekx ; 17-05-2012 o 19:20

Misiek213
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Piotrekx Zobacz post
    Tutaj cytat z pewnego forum Alfy. Wnioski wyciągnij sam. Jeśli zrobisz tą na używanych częściach z allegro, i sprzedasz ją za jakieś 12-13 tys., to dokładając praktycznie kwotę tej przeróbki masz już 166 po FL. Oprócz przodu zauważ że ma też inne wnętrze, inne silniki, i moim zdaniem jest bardziej dopracowana

Błotniki - 300szt = 600pln
    Zderzak 600pln z halogenami i spryskami
    Maska 1000pln
    Xenon sztuka 1000pln są na alledrogo trzy sztuki... Wszystkie lewe...

Więc w 4.5 tys się zamykamy... Więc nie 8-9

Inne wnętrze? Rzeczywiście Inna jest gałka zmiany biegów, konsola z ryglowaniem drzwi od środka i kierownica Zmiany wręcz kolosalne

A podchodząc tym podjeściem, żeby tą sprzedac a drugą po FL kupic to sorry... ale nie będę kolejne pół roku szukał Alfy.

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

Gra nie warta świeczki, tym bardziej że to spore koszta i ta przeróbka.

Użytkownik Romeo Avatar Mankovich
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa 166 2.5 V6 24V

Domyślnie

Zastanawiam się tylko nad jedną sprawą. Ostatnio na Allegro była srebrna 166 zrobiona na FL i kosztowała coś koło 10 tys. Ciekawe co w niej było uwalone, bo opis był, że SUPER...

Misiek213
    Gość

Domyślnie

No to jeśli miała bi-xenony to rzeczywiście była super... skoro cztery tysiące za cztery elementy przodu samochodu się bierze A prawy xenon ponoc zchodzi jak woda...Bo jak wyżej pisałem lewych jest dużo, a prawych wogóle nie ma

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Przemyśl- okolice
    Auto
    166 2,4JTD 150KM, 159 2,0JTDM 170KM, Giulietta 2.0 140KM

Domyślnie

W wersji po FL jest inna belka przednia, trzeba starą rozwiercić i wspawać nową(tą po FL), reszta elementów już podejdzie plug and play,moim zdaniem impreza nie opłacalna, FL po za wyglądem ma jeszcze inna kolorystykę wnętrza, ale to tylko tak dla uściślenia bo chyba wszyscy to wiedzą.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lcaise
    Mieszka w
    Poznań / Berlin
    Auto
    156FL SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

imo jak masz dzwona to warto się pobawić w te klocki

wklejaj foto na forum jak idzie i jak wychodzi polift !

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    alfa romeo 166 2.5 v6 2004. 159 2.4 jtd sw 2006

Domyślnie

jak wydarzy się coś podobnego a nie z twojej winy to będziesz miał niezłą zagrychę z ubezpieczycielem , dostaniesz śmieszne pieniądze za które jej nie odbudujesz .
    Mało tego klamoty do przed liftowej sa do kupienia za guziki w porównaniu do po fl. Poza tym można trochę poszukać i kupić w tym samym kolorze i oszczędzasz na lakierniku.