Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: 156 vs 166

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pakulek
    Mieszka w
    Barlinek
    Auto
    156 FL, Focus MK2 FL,

Domyślnie

Na naszym rodzimym rynku nie spotkałem jeszcze V6 po lifcie. Więc nie jest to tak prosta sprawa. Diesli na naszym rynku jest sporo i można wybierać, przebierać a finalnie kupić auto które będzie nam odpowiadać zarówno wyposażeniem jak i stanem technicznym.
    Generalnie celuję w diesla 1.9 140PS lub 2.4 175PS. Jak wygląda sprawa skóry. Tzn o ile dobrze rozumiem, są dwa rodzaje tapicerki. Skórzana zwykła i skórzana MOMO. Warto szukać właśnie takiej wersji? Czy audio BOSE znacząco odbiega od seryjnego?
    Obecnie mam na celowniku 3-4 alfy które spełniają powyższe kryteria + jedna klubowa

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał Sudi Zobacz post

Różnice między 156 a 166... 156 mniejsza, bardziej na sportowo i tak hmmm- podręcznie. 166 cholernie wygodna, większa...jednak to cały czas limuzyna z mocnym silnikiem. Obecnie po V6 moim pewnie zakupiłbym chętnie GTA ( apetyt mi rośnie i jest to też moje marzenie ) ale jako ,,dupowóz" na codzienne trasy, z chęcią przygarnę wtedy poliftową 166, gdyż samochód poraził mnie ,,skrojeniem" pod mój zad.
    166 poliftowe nie jest już dupowozem jest tak samo twarda jak każda inna alfa ,tylko może nieco lepiej filtruje dziury ale nieznacznie.Do wygodnej jazdy tylko 166 wydanie pierwsze do jesieni 2000 roku

Pakulek nie ma podziału na skórę momo i zwykłą.Po prostu fotele skórzane do alf w tamtych latach pochodziły od momo. Były również fotele od recaro w 147,156 i gt ale wyraźnie różnią się dizajnem i pojawiały się w wersjach TI (głownie jesli nie jedynie )
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-pro...C23318856.html
    tak wygląda fotel recaro
    Ostatnio edytowane przez jarek1986 ; 18-05-2012 o 21:03

Uprawnienia