Strona 10 z 54 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 534

Temat: Navi Polska mapa -zdięcia

bonzaj74
    Gość

Domyślnie

Cześć Henekl
    Mam jeszcze jedno pytanko związane z podłączeniem tej nowej navi...
    Czy mógłbyś uronić troszkę tajemnicy z podczepieniem sie do wtyczki firmowej od alfy.
    Jeśli jest to możliwe.Wiem ze i tak podzieliłeś sie z wieloma z nas ta wielka od dawna zagadka ale będę bardzo wdzięczny za te informacje.Ponieważ boje sie ze uszkodzę ICS tymi próbnymi podłączeniami.Jeśli nie to spoko zrozumie.D :cry: zięki z góry

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj74
    Cześć Henekl
    Mam jeszcze jedno pytanko związane z podłączeniem tej nowej navi...
    Czy mógłbyś uronić troszkę tajemnicy z podczepieniem sie do wtyczki firmowej od alfy.
    Jeśli jest to możliwe.Wiem ze i tak podzieliłeś sie z wieloma z nas ta wielka od dawna zagadka ale będę bardzo wdzięczny za te informacje.Ponieważ boje sie ze uszkodzę ICS tymi próbnymi podłączeniami.Jeśli nie to spoko zrozumie.D :cry: zięki z góry
    Jeszcze raz piszę że nie sprzedaję schematów .

Jeśli chodzi o podłączenie to nie ryzykowałbym na twoim miejścu ponieważ możesz wywalić softa z vdo bardzo czułe draństwo , na szczęście miałem na płycie z autorunem , tak na wszelki wypadek .
    chyba wiesz o co chodzi czarny ekran .

bonzaj74
    Gość

Domyślnie

Ok.Dzieki za wszystko. <hello>

bonzaj74
    Gość

Domyślnie

Jakoś sobie poradzę :wink:

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Właściwie wszystko co jest potrzebne (schematy, itp) już znalazłem. Sam prawdopodobnie nie będę tego składał bo nie jestem zbyt mocny w tym, a do tego brak czasu, ale mam jednego gościa który w tym siedzi i w wolnej chwili spróbuje to rozgryźć. Jeśli to ruszy to opublikuję tutaj gotowca, a nie tylko zdjęcia działającej navi. Mam w sumie gdzieś czy to ułatwi komuś produkcję i potem sprzedaż jakiś gotowych przejściówek czy nie, ważne że my na tym skorzystamy tutaj. Po to jest to forum, aby publikować takie pomysły. Faktycznie systemy VDO-Philips są bardzo zbliżone do naszej nawigacji, a do tego też na podzespołach Siemensa.
    Jeszcze raz dzięki henekl za naprowadzenie na ten genialny pomysł.

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Scorpion
    Właściwie wszystko co jest potrzebne (schematy, itp) już znalazłem. Sam prawdopodobnie nie będę tego składał bo nie jestem zbyt mocny w tym, a do tego brak czasu, ale mam jednego gościa który w tym siedzi i w wolnej chwili spróbuje to rozgryźć. Jeśli to ruszy to opublikuję tutaj gotowca, a nie tylko zdjęcia działającej navi. Mam w sumie gdzieś czy to ułatwi komuś produkcję i potem sprzedaż jakiś gotowych przejściówek czy nie, ważne że my na tym skorzystamy tutaj. Po to jest to forum, aby publikować takie pomysły. Faktycznie systemy VDO-Philips są bardzo zbliżone do naszej nawigacji, a do tego też na podzespołach Siemensa.
    Jeszcze raz dzięki henekl za naprowadzenie na ten genialny pomysł.
    No to po sprawie zrobię sobie przejściówkę i na tym koniec .
    Kolega Scorpion wyrenczy mnie w opisywaniu jak podłączyć nawi tylko byle szybko bo opzostałe osoby czekają .
    Właśnie byłem na etapie produkcji przejściówek tak z 10 sztuk ale dobrze że nie kupiłem układów bo co bym z tym teraz zrobił , a tak mam spokojną głowę .

henekl
    Gość

Domyślnie

Z tego wszystkiego zapomniałem podać strony do map .
    oto strona do map całej europy do pobrania za friko ;
    http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i...on-2008-a.html

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał henekl
    No to po sprawie zrobię sobie przejściówkę i na tym koniec .
    Kolega Scorpion wyrenczy mnie w opisywaniu jak podłączyć nawi tylko byle szybko bo opzostałe osoby czekają .
    Właśnie byłem na etapie produkcji przejściówek tak z 10 sztuk ale dobrze że nie kupiłem układów bo co bym z tym teraz zrobił , a tak mam spokojną głowę .
    Nie każdemu będzie się chciało kombinować więc nie martw się na pewno znajdą się kupcy więc śmiało możesz te przejściówki robić - stratny z pewnością nie będziesz
    Ja jak pisałem daję to dopiero komuś kto myślę że podoła temu zadaniu, ale nie napisałem że będzie to w stanie zrobić na 100%. Tak więc kolego henekel nie karz innych za to, iż ja nie wytrzymałem i na własną rękę zaczynam kombinować
    P.S. Co do map to jest też pełno na wszelakich peer2peer, ja zassałem np z eMula.
    Schematy złączy jakie udało mi się znaleźć wkleję wieczorem, ponieważ mam je na stacjonarnym. Myślę, że złącze Philips Carin jest takie samo jak VDO, a ja akurat od kolegi mam właśnie zestaw Carin 520, który wg źródeł jest odpowiednikiem VDO MS5000, a mapy są wymienne.

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Obiecane linki:
    Schemat I/O Carin/VDO (jakby wrzuta zawodziła to wyślę tego pdf emailem dla zainteresowanych): http://www.wrzuta.pl/pliki/x1u0mPQ0ZR/
    Schemat I/O ICS: obcojęzyczna
    Tego nie jestem pewien, ponieważ nie wiem czy Becker miał jakieś standardy, a nie znalazłem na polskich stronach niczego innego (menu "kablomania" i ISO - jest tam rozpisane I/O Beckera: http://www.studio24.prv.pl/

Nie zanosiłem tego jeszcze do kolegi więc nie wiem na ile to co znalazłem jest przydatne i czy jeszcze coś nie jest potrzebne.

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Scorpion
    Obiecane linki:
    Schemat I/O Carin/VDO (jakby wrzuta zawodziła to wyślę tego pdf emailem dla zainteresowanych): http://www.wrzuta.pl/pliki/x1u0mPQ0ZR/
    Schemat I/O ICS: obcojęzyczna
    Tego nie jestem pewien, ponieważ nie wiem czy Becker miał jakieś standardy, a nie znalazłem na polskich stronach niczego innego (menu "kablomania" i ISO - jest tam rozpisane I/O Beckera: http://www.studio24.prv.pl/

Nie zanosiłem tego jeszcze do kolegi więc nie wiem na ile to co znalazłem jest przydatne i czy jeszcze coś nie jest potrzebne.
    Przykro mi ale te schematy do niczego nikogo nie doprowadzą , nawet ja z tych opisów nie byłbym w stanie nic zrobić .
    Jeszcze jedno vdo dayton ms 5000 ma inne złącze do nawi myślałem że o tym wiedziałeś .
    Gdydym miał opisy sygnałów to bym ci prędzej podpowiedział co jak .
    nawet gdybuś kupił o demnie złącze tobyś nie miał gdzie to podłączyć , chba że zrobisz złącze do złącza ale to by było masło maślane .