Witam.Planuje zakup drugiej Alfy.marzy mi sie piękna 166 -ka. Co sądzicie o tym egzemplarzu? proszę o opinie i porady.
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...334568311.html
Witam.Planuje zakup drugiej Alfy.marzy mi sie piękna 166 -ka. Co sądzicie o tym egzemplarzu? proszę o opinie i porady.
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...334568311.html
No, na oko pięknaWygląda trochę jak nieużywana. Ciekawe jak mechanicznie
Ekhm,z tego co pamiętam 2.5V6 miała 5-cio biegową skrzynię biegów.
Może to jakiś nowy model...Hmm,nie.Jest starsza od mojej "babuni"
Alfa prezentuje się niezle,gdyby nie ten kolor popularny w roczniku '98/99,nieoryginalny tłumik i nieznacznie skrzywioną maskę przednią...ale jeżeli właśnie takiej Alfy poszukujesz,dzwoń![]()
Ostatnio edytowane przez NeroVolcano ; 20-05-2012 o 11:24
No wlasnie tez sie zastanawialem nad ta skrzynia.Moj brat ma 166 z 2000r tez z silnikiem 2.5V6 i ma skrzynie 5 a w historii modelu na stronie glownej jest napisane ze standardowo byly 6.
W instrukcji AR 166 podają wszystkie skrzynie biegów (manualne) :
- 2.0 T.SPARK - 5-cio biegowa
- 2.0 V6 TB - 6-cio biegowa
- 2.5 V6 24V - 5-cio biegowa
- 3.0 V6 24V - 6-cio biegowa
- 2.4 JTD - 6- cio biegowa
Gdzieś wyczytałem,że JTD miały też 5 biegów,ale na ile to prawda? Moja 2.4 JTD miała 6 biegów.
Ale ostatnio czytałem własnie jakiś wątek, i było napisane ze 166 własnie miały 6 biegowe skrzynie ,wiec juz sam nie wiem.
Alfka ładna tylko ten tlumik... ale przy cenie ori nie dziwi ze dorabiany...
[C
w silniku 2.5 od samego początku produkcji były dostępne skrzynie 6 biegowe,choć nie były standardem. W twin sparku skrzynie 6 biegowe pojawiły się od roku modelowego 2001 jako opcja .Od liftingu w 2003 roku skrzynie 6 biegowe były standardem.
W dieslu tylko i wyłącznie skrzynie 6 biegowe od początku do końca.
wyczerpująca odpowiedź .dzieki.\
A tłumik no cóż....nie dziwota że nie oryginalny auto z roku 99, ja sam tłumika nie zakładałbym w ASO ,bez sensu
ale spróbuj kupić zamiennik tłumika do v6 poza aso