-
mam tą opcję ale na całe szczęście nie korzystałem jeszcze. Według mojego ubezpieczyciela, PZU ma porozumienie z kilkoma sieciami zakładów specjalizujących się w wymianie szyb. W przypadku mojego rejonu jest to Jaan Autoglass. Jak wygląda formalnie z opłaceniem i zgłoszeniem szkody, tego nie wiem. Wiem jednak, że Jaan Autoglass to kawał solidnej firmy. Miałem przyjemność gościć u nich
-
-
ja będę na dniach robił szybkę z OC+ szyby z LD bo mie sie za kilka tyg kończy ubezpieczenie a mam dwa odpryski i sie machnie szybkę całą :-)
w LD wygląda to podobnie
zgłaszam szkodę , dostaję listę zakładów w okolicy z którymi mają umowę , wybieram sobie jeden z nich , umawiam się z nimi na konkretny termin , przyjeżdżam robią foto dla ubezpieczyciela, wymianka , end
-
Użytkownik
Romeo
lepiej ja dopraw bo moze sie okazac ze odmowia wymiany a zrobia naprawe lub nie zalicza do wyminay .... mlotek najpewniejszy
-
Jak ma odpryski to muszą uznać, ew. jak są małe to mogą je jakoś zalewać
, bo to nie jest wada fabryczna szyby.
-
"doprawieniem" to już panowie na miejscu się zajmują przed zrobieniem fotek - bo dla nich też lepiej wychodzi $ wymiana szybki niż jej naprawa :-)
a przy zgłaszaniu szkody oczywiście podaje się rozbitą szybę a nie odprysk i tyle
druga sprawa - absolutnie nie robi się naprawy szyby w polu widzenia kierowcy więc nawet gdybym zgłosił odpryski to procedura raczej nie przewiduje napraw w w.w. polu
tak czy inaczej szybę będę miał rozbitą ;-)
-
Ja od razu podałem na infolinii, że mam niemałe pęknięcie, i tylko wymiana wchodzi w grę. W sumie to nawet nie wiem, czy mi fotkę goście z zakładu cykneli, jak się przyglądałem to od razu zabrali się za wyciąganie uszczelek etc. Nieważne, nowa szyba jest? Jest
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia