Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: PZU AutoSzyba

Użytkownik Alfa i Omega Avatar areyoufine
    Mieszka w
    Kalisz/Ostrów WLKP
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

mam tą opcję ale na całe szczęście nie korzystałem jeszcze. Według mojego ubezpieczyciela, PZU ma porozumienie z kilkoma sieciami zakładów specjalizujących się w wymianie szyb. W przypadku mojego rejonu jest to Jaan Autoglass. Jak wygląda formalnie z opłaceniem i zgłoszeniem szkody, tego nie wiem. Wiem jednak, że Jaan Autoglass to kawał solidnej firmy. Miałem przyjemność gościć u nich

Użytkownik Rowerzysta Avatar k4t27y
    Mieszka w
    Krk / NS
    Auto
    Alfa 147 - 1.9 JTDm 120KM, 2007r

Wink

Szyba wymieniona.

Byłem umówiony na 8 rano w sobotę (Jaan Nordglass - Kraków). Zakład niby otwarty od 8, ale już 7:50 zostałem przyjęty. Gdy powiedziałem, że będę czekał na miejscu, zapytano mnie nawet czy nie zrobić mi kawy . O 9:45 już oddano mi kluczyki i powiedziano, że mogę ruszać, jedynie nie myć auta pod ciśnieniem przez ~dwa dni. Na szybę Nordglass dostałem dwa lata gwarancji, a na szczelność dożywotnią.

Cóż mogę powiedzieć o szybie? Jest czystsza ;D, a poza tym na razie nie widzę, abym miał na co narzekać... świetna sprawa ;]

A tak miałem pęknięta szybę od kamyczka:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0046.jpg
Wyświetleń:	106
Rozmiar:	58.5 KB
ID:	56390 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0048.jpg
Wyświetleń:	242
Rozmiar:	79.1 KB
ID:	56389

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ja będę na dniach robił szybkę z OC+ szyby z LD bo mie sie za kilka tyg kończy ubezpieczenie a mam dwa odpryski i sie machnie szybkę całą :-)

w LD wygląda to podobnie
    zgłaszam szkodę , dostaję listę zakładów w okolicy z którymi mają umowę , wybieram sobie jeden z nich , umawiam się z nimi na konkretny termin , przyjeżdżam robią foto dla ubezpieczyciela, wymianka , end

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

lepiej ja dopraw bo moze sie okazac ze odmowia wymiany a zrobia naprawe lub nie zalicza do wyminay .... mlotek najpewniejszy

Mieszka w
    Krk / NS
    Auto

Domyślnie

Jak ma odpryski to muszą uznać, ew. jak są małe to mogą je jakoś zalewać , bo to nie jest wada fabryczna szyby.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

"doprawieniem" to już panowie na miejscu się zajmują przed zrobieniem fotek - bo dla nich też lepiej wychodzi $ wymiana szybki niż jej naprawa :-)
    a przy zgłaszaniu szkody oczywiście podaje się rozbitą szybę a nie odprysk i tyle

druga sprawa - absolutnie nie robi się naprawy szyby w polu widzenia kierowcy więc nawet gdybym zgłosił odpryski to procedura raczej nie przewiduje napraw w w.w. polu

tak czy inaczej szybę będę miał rozbitą ;-)

Mieszka w
    Krk / NS
    Auto

Domyślnie

Ja od razu podałem na infolinii, że mam niemałe pęknięcie, i tylko wymiana wchodzi w grę. W sumie to nawet nie wiem, czy mi fotkę goście z zakładu cykneli, jak się przyglądałem to od razu zabrali się za wyciąganie uszczelek etc. Nieważne, nowa szyba jest? Jest

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia