Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 67

Temat: Tarcze naiercane-nacinane vs. zwykłe pełne

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Ja mam na skodzie ojca Mikody GT i Ferodo DS od jakichś 70 tysięcy kilometrów- chodzi dużo lepiej niż fabryka, a minus to to że hałasują jak się z dużych prędkości schodzi
    W Alfie mam od jakichś 23 tysięcy Mikody też GT i od jakichś 4 tysięcy Premiery (wcześniejsze klocki to był taki rarytasek że w ogóle się nie ścierały), no i tu jest dużo większy plus, bo klocki dużo poprawiły, kilka hamowań z większych prędkości i zero różnicy, hałas mniejszy niż na tamtych gównach

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ja na samym początku miałem efekty audio :-) ( takie jakby pyrkanie - pamiętacie jak się plastiki w koła roweru wkładało żeby fajnie pyrkało jak się jeździ )

przy hamowaniu taki dziwny dźwięk był - ale to chyba tylko klocek się układał na tych nacięciach na tarczy bo potem ustało
    ale do "bicia" absolutnie bym tego nie równał

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

W skodzie hałas zapewne jest spowodowany tym że to normalna lita tarcza, bez wentylowania fabrycznego no i jak jest 150+ to huczy, ale tylko efekt akustyczny występuje, o żadnym biciu nie ma mowy- było sprawdzane

Użytkownik Romeo Avatar Avari
    Mieszka w
    Włodawa
    Auto
    AR 147 2003r 1,9JTD 115KM

Domyślnie

no właśnie a u mnie bije aż czuć na kierownicy. I to mnie martwi tarcza nówka klocki tak samo.... Krispl wypowiedz się co nieco w obronie.

---------- Post added at 12:55 ---------- Previous post was at 12:54 ----------

W końcu to Twoje tarcze

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krispl
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Ford Focus MK2

Domyślnie

Niewiele przychodzi mi do głowy.... luzów nie ma ? Bije wciąż tak samo ? Dotarły się ? Może majster cos spier*** przy montażu, na gładkich tak nie było więc byłem pewny że to "urok" nierównej powierzchni tarczy... Wiesz że Alfa była w dobrej cenie Chyba że Panowie z Bozarto przysłali pofalowane tarcze a ja nie zgłosiłem reklamacji...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Obi.Wan
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    AR 156 1.8TS

Domyślnie

http://www.motofakty.pl/artykul/praw...mulcowych.html

Powierzchnia mocowania (centrowania) musi być czysta i bez uszkodzeń
    - Przy tarczach wentylowanych: zwrócić uwagę na kierunek obrotu; klamry wyważające nie usuwać!

najczęstszy błąd to nie centrowanie tarczy później wali 0,1 i telepie przy hamowaniu a zanim się tą 0,1 zjedzie to trochę minie.

Mieszka w
    Włodawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Krispl Zobacz post
    Niewiele przychodzi mi do głowy.... luzów nie ma ? Bije wciąż tak samo ? Dotarły się ? Może majster cos spier*** przy montażu, na gładkich tak nie było więc byłem pewny że to "urok" nierównej powierzchni tarczy... Wiesz że Alfa była w dobrej cenie Chyba że Panowie z Bozarto przysłali pofalowane tarcze a ja nie zgłosiłem reklamacji...
    Wiem wiem pretensji nie mam Nadal biją tak jak by mniej już ostatnio. Tez myslałem że taki urok póki mój kumpel mechanik mi nie powiedział że tak nie może być. Co najfajniejsze bije tylko jeśli lekko hamuje. Mocniejsze nacisnięcie hamulaca daje efekt akustyczny i nic więcej. Co o tym myślicie??
    Co do pofalowanych tarcz to napewno nie bo bym widział przetarcia w pewnych miejscach większe a tarcza jest idealnie tarta ze wszystkich stron nie ma mowy o jakimś miejscu bardziej przetartym.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Avari Zobacz post
    Co do pofalowanych tarcz to napewno nie bo bym widział
    weź sprzęt i sprawdź - zobaczy się wtedy ( bo na oko to wiesz ... )

Mieszka w
    Włodawa
    Auto

Domyślnie

wim muszę się zebrać

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sasza
    Mieszka w
    Pł‚ock, Poland, Poland
    Auto
    AR Giulia 2.0 Veloce Q2 Ti

Domyślnie

Ja mam tarcze taroxa, jeżdże na nich 3 lata, ok 40tyś km. Nigdy nie zauważyłem efektu przegrzania, czy spadku siły hamowania nawet po kilkukrotnym hamowaniu z prędkości 180km/h (jeżdżę często w trasy) (do Niemiec np, żeby się Policja nie czepiała xD) klocków jeszcze nie wymieniałem. Jeśli chodzi o samo hamowanie to zatrzymuje rewelacyjnie, ale lepiej nie wciskać do oporu bo opony zedrze więcej dymu jest niż podczas palenia gumy)
    <-- Mi amore, meravigliosa belladona