Strona 39 z 119 PierwszyPierwszy ... 29303132333435363738394041424344454647484989 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1188

Temat: Jaki warsztat polecacie we Wrocławiu?

Użytkownik Rowerzysta Avatar pablitoo24
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1,9 JTDm 8v

Domyślnie

Witam

Koledzy szukam dobrego warsztatu do montaży nowego wydechu..głównie chodzi mi o dobrego spawacza nie jakiegoś czarodzieja
    Z góry dzięki za info

cristal071
    Gość

Domyślnie ucieczka oleju z silnika

Witam. Jestem po niedawno robionym remoncie silnika do alfy romeo 156 ,1.8 l , regeneracja głowicy , wymiana uszczelek , rozrządu. Niestety od pewnego czasu ucieka mi litrami olej - który potem znajduje w rurze wydechowej ... obstawiam ze do wymiany sa pierścienie, chce sie wybrać na paprotna aby tamci magicy mi pomogli. Dodam jeszze ze auto przy obrotach do 3 tys dławi sie niemiłosiernie i nie chce ruszac. Bede wdzieczna za wskazówki.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Opel Vectra B, Alfa Romeo 156, 1,6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał cristal071 Zobacz post
    Witam. Jestem po niedawno robionym remoncie silnika do alfy romeo 156 ,1.8 l , regeneracja głowicy , wymiana uszczelek , rozrządu. Niestety od pewnego czasu ucieka mi litrami olej - który potem znajduje w rurze wydechowej ... obstawiam ze do wymiany sa pierścienie, chce sie wybrać na paprotna aby tamci magicy mi pomogli. Dodam jeszze ze auto przy obrotach do 3 tys dławi sie niemiłosiernie i nie chce ruszac. Bede wdzieczna za wskazówki.
    Jaki był powód remontu silnika?? Co to za remont jak pierścienie zostały stare?? Olej już wcześniej uciekał przed remontem??

cristal071
    Gość

Domyślnie

Zerwany pasek rozrządu, w tym jakies zawory poszły i uszczelki, a auto dalismy do gówno nie mechanika, który chyba nie mial bladego pojeci jak sie robi alfy. Nie sprawdził nawet pierścieni, mimo ze miał wymienic wszystko co jest do wymiany i co wzbudza wątpliwosci. Olej zaczął uciekać po remoncie (ok.dwoch miesiecy po) wiec ewidentnie cos przeoczył mechanik badz HUZAR od głowic ... niestety nie znam sie na tyle. Do tego auto straciło swoje przyspieszenie - nie daje w palnik jak kiedys ( mechanik obstawiał wariator) ale juz nie chciałam u niego nic robić i odpuściłam.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto

Domyślnie

Zerwany pasek rozrządu, w tym jakies zawory poszły i uszczelki, a auto dalismy do gówno nie mechanika, który chyba nie mial bladego pojeci jak sie robi alfy. Nie sprawdził nawet pierścieni, mimo ze miał wymienic wszystko co jest do wymiany i co wzbudza wątpliwosci. Olej zaczął uciekać po remoncie (ok.dwoch miesiecy po) wiec ewidentnie cos przeoczył mechanik badz HUZAR od głowic ... niestety nie znam sie na tyle. Do tego auto straciło swoje przyspieszenie - nie daje w palnik jak kiedys ( mechanik obstawiał wariator) ale juz nie chciałam u niego nic robić i odpuściłam.
    Moim zdaniem masz krzywy (1 lub więcej) korbowód przez co tłok nie pracuje w takim położeniu jak powinien a przez to obciąża ścianki jednej strony cylindra i przez to drugą leje się olej do komory spalania. Poza tym krzywy korbowód to niżej tłok = mniejsza kompresja = mniejsza moc...
    Jak robiłem remont u siebie to też to odkryłem. Co prawda robiłem remont z powodu przekręconej panewki ale jak rozebrałem cały silnik to ewidentnie znalazłem ślady wcześniej zerwanego paska rozrządu i nieumiejętnej naprawy - krzywy jeden korbowód, ktoś zrobił głowicę i nawet na korby nie zaglądał...
    Co do Huzara, miałem z nimi kiedyś do czynienie i to nie raz i o te kilka razy za dużo - nie przykładają się zbytnio do roboty a co za tym idzie jakość ich wykonania daje dużo do myślenia

cristal071
    Gość

Domyślnie

Czy orientujesz sie ile taka naprawa może kosztowac? Z cześciami i robocizna ?? Bo nie wiem , na ile mam sie szykować przy naprawie.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Czy orientujesz sie ile taka naprawa może kosztowac? Z cześciami i robocizna ?? Bo nie wiem , na ile mam sie szykować przy naprawie.
    Co mogę Ci polecić to warsztat na ul. Góralskiej ( Autoserwis który jest po prawej stronie - wjazd w ,,betonowym murze" i widoczny z ulicy banner AUTO SERWIS) może warsztat nie wygląda profesjonalnie ale chłopaki są w porządku i co najważniejsze znają się na robocie, sam do nich jeżdżę ze swoja Alfa i nie narzekam, telefonu p. Jarek nie odbiera tylko w tedy jak jedzie samochodem / skuterem. Co do kosztów ciężko jest określić podjedź pogadaj przedstaw sytuację i dostaniesz info o cenie +/- a konkretnie to się dowiesz w trakcie / po naprawie bo z tego co piszecie trzeba by było ,,rozebrać" silnik zdiagnozować przyczynę i dopiero będą znane koszty naprawy robota + część

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto

Domyślnie

Z ceną jest różnie tak jak sebawroc napisał - zależne to jest od warsztatu który będzie zajmował się tym a poza tym trzeba najpierw rozebrać silnik i zobaczyć co go z nim jest nie tak, dopiero wtedy można mówić o kosztach ale tak czy inaczej koszt na pewno będzie zbliżony do kosztów poprzednio wykonanego remontu, no chyba że ktoś Co to zrobi po znajomości

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał pablitoo24 Zobacz post
    Koledzy szukam dobrego warsztatu do montaży nowego wydechu..głównie chodzi mi o dobrego spawacza nie jakiegoś czarodzieja
    Polecam naprawdę świetnego fachowca: http://www.pkt.pl/s/wroclaw/10046266..._tlumiki.html- Jest to jedyny mechanik którego mogę naprawdę polecić, i do którego nigdy nie miałem nawet najmniejszych zastrzeżeń.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    6

Domyślnie

Cytat Napisał pablitoo24 Zobacz post
    Ja zawsze jeździłem do http://www.pkt.pl/s/wroclaw/1584536/..._tlumikow.html Polecam.