Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: REgeneracja przekłądni - pytanie do tych co już to robili

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oborniki Śląskie
    Auto
    AR 156 1.6 TS

Domyślnie

A moja 3 lata temu regenerowana była - warsztat sciągnął ze mnie masakryczne jak widze piniądze bo jak pamiętam to ok 1500 zł ( robocizna , regeneracja etc ) i luzy znowu mi sie pojawiły z 6 mies temu, ale odpukać nie cieknie . I teraz żałuję bo za 2000 zł oferowali mi nową przekładnię.... Więc to ryzyko , jak los na loterii. Przejechane mam 240 tyś od nowości w polsce,

A teraz jak widze już za 1000 zł można nabyć nową GENERAL RICAMBI, lub TRW za 1500 zł - tego błędu już bym nie popełnił + 300 zł za wymianę i jeździcie kolejne 200 tyś bez problemu.
    Ostatnio edytowane przez pawel512 ; 21-05-2012 o 15:37

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał pawel512 Zobacz post
    A moja 3 lata temu regenerowana była - warsztat sciągnął ze mnie masakryczne jak widze piniądze bo jak pamiętam to ok 1500 zł ( robocizna , regeneracja etc ) i luzy znowu mi sie pojawiły z 6 mies temu, ale odpukać nie cieknie . I teraz żałuję bo za 2000 zł oferowali mi nową przekładnię.... Więc to ryzyko , jak los na loterii. Przejechane mam 240 tyś od nowości w polsce,

A teraz jak widze już za 1000 zł można nabyć nową GENERAL RICAMBI, lub TRW za 1500 zł - tego błędu już bym nie popełnił + 300 zł za wymianę i jeździcie kolejne 200 tyś bez problemu.
    Jeśli nie cieknie to możesz spróbować opuścić belkę przedniego zawieszenia i delikatnie podciągnąć śrubą regulacyjną, ale nie za mocno bo kierownica nie będzie odbijać.
    Jeśli na tulejach nie ma za dużego luzu to powinno pomóc.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 2.4 JTDM 200Km, 2006, 220Km 450Nm

Domyślnie

Gdzie widziałeś nową przekładnie za 1000zł ???

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Skierniewice
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2.5 V6 2000r., jest Giulietta QV, jest Stelvio 280 KM

Domyślnie

Cytat Napisał lucek_lukasz Zobacz post
    A po regeneracji znikły ci stuki ( oczywiście jeżeli takowe były )?
    Stukow nie mialem.Wyciekal mi plyn.Jednego dnia potrafil caly zniknac.Juz rok minal od regeneracji i jest wszystko ok.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Cannabis
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 156 1.6 TS 99' AR 156 2.5v6 02'

Domyślnie

To nie są nowe przekładnie tylko już zregenerowane, maglownica jako część nowa nie występuje w żadnej hurtowni motoryzacyjnej z tego co sie dowiadywałem chyba że ASO ale tam to wiadomo jakie ceny mają. W swojej poprzedniej alfie regenerowałem za ok 800zł i jeśli listwa nie jest zbyt wytarta a raczej ząbki na niej to wymieniają uszczelniacze i jest wszystko tak jak powinno. Kiedyś gdzieś na allegro widziałem cały zestaw do regeneracji przekładni do alfy więc jak sie umie to i samemu można zrobić

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Regenerowałem profilaktycznie (600 stów), bo silnior i tak był na wierzchu, a w okolicach 10-12 lat i 250 tys. km to i tak wkrótce by na nią przyszedł czas.
    Zanim oddasz do regeneracji zobacz, jakie mają maszyny i od kiedy działają na rynku.

Nowa na pewno nie kosztuje tysiaka, na ricambi nie wiem, czy dwa wystarczy.
    6 stówek to nie jest mało, ale kto rozbierał (lub próbował) magiel, ten rozumie, dlaczego tyle to kosztuje.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

syfon
    Gość

Domyślnie

Też miałem stuki z lewej strony na przekładni. Mechanik wymienił mi ( dotoczył z teflonu) tulejkę i wstawił ją w zamian za wybitą. Nie można jej kupić. Nie mam jej w zestawach regeneracyjnych. Zrobił to bez wyciągania maglownicy. Koszt chyba około 200-250zł. Teflon dostałem od kolegi z forum. Już rok całkowita cisza. Samo dociąganie śruby jak wybita jest tulejka niewiele da.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 2.4 JTDM 200Km, 2006, 220Km 450Nm

Domyślnie

Cytat Napisał syfon Zobacz post
    Też miałem stuki z lewej strony na przekładni. Mechanik wymienił mi ( dotoczył z teflonu) tulejkę i wstawił ją w zamian za wybitą. Nie można jej kupić. Nie mam jej w zestawach regeneracyjnych. Zrobił to bez wyciągania maglownicy. Koszt chyba około 200-250zł. Teflon dostałem od kolegi z forum. Już rok całkowita cisza. Samo dociąganie śruby jak wybita jest tulejka niewiele da.
    Właśnie obawiam się ze to u mnie tak chyba wygląda - bo tak samo stuka z lewej i jak robione miałem drążki to koleś mi pokazywał mi że właśnie na samym końcu przekładni przy drążku jest luz. Czyli chyba to samo .... muszę się mocno zastanowić

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oborniki Śląskie
    Auto
    AR 156 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Cannabis Zobacz post
    To nie są nowe przekładnie tylko już zregenerowane, maglownica jako część nowa nie występuje w żadnej hurtowni motoryzacyjnej z tego co sie dowiadywałem chyba że ASO ale tam to wiadomo jakie ceny mają. W swojej poprzedniej alfie regenerowałem za ok 800zł i jeśli listwa nie jest zbyt wytarta a raczej ząbki na niej to wymieniają uszczelniacze i jest wszystko tak jak powinno. Kiedyś gdzieś na allegro widziałem cały zestaw do regeneracji przekładni do alfy więc jak sie umie to i samemu można zrobić
    Wtakim razie jeden ze sklepów internetowych wprowadza w błąd - widocznie tak jak napisałeś są to przekładnie zregenerowane. Ale po uszkodzeniu mojej jestem pewien, że zaoferowano mi nową fabrycznie za nie więcej niż 2 tyś, ale co do fimy nie dam głowy bo za dużo czasu upłynęło.

Jednym słowem chodziło mi iż, regenracja to jedna wielka niewiadoma niestety ...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Jednym słowem chodziło mi iż, regenracja to jedna wielka niewiadoma niestety ...
    To jest tylko kwestia rzetelności zakładu - ale znając Polskę, wszystkie lecą na kasę ...
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::