Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: proszę o pomoc w ocenie auta

novy
    Gość

Domyślnie proszę o pomoc w ocenie auta

witam,

ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum, więc na początku pragnę się przywitać ze wszystkimi!

od jakiegoś czasu dziwnie się czuje i wydaje mi się, że dopadł mnie alfaholizm, a ponieważ mam słabą wolę to nie zamierzam z nim walczyć

przeglądając otomoto rzuciło mi się w oczy jedno ogłoszenie http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-bert...C24257138.html

co sądzicie o tym aucie, może ktoś mieszka w okolicy i mógłby zobaczyć to autko w realu i dać mi znać czy warto się tam udać (oczywiście wszelkie koszty wyprawy pokryję)

pozdrawiam i czekam na ocenę speców!

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Witaj.

In plus: wykonane naprawy. Do weryfikacji oczywiscie, czy zostalo to zrobione.

In minus: widzialem kilkanascie aut z okolicy Ostrowa, Ostrzeszowa, Kalisza od handlarzy. Wszystkie po fatalnej jakosci naprawach blacharskich w stodolach, na odwal. Syf i malaria. Tu moze byc podobnie.

Cena niska. Jak bedziesz ogladal, koniecznie sprawdz, czy pod przednim zderzakiem nie zostala ukryta jakas masakra typu krzywa podluznica, pas, etc, bo juz takie numery widzialem. To tez specjalnosc tych okolic.

Jesli przebieg jest prawdziwy, wnetrze nie powinno praktycznie miec oznak zuzycia.
    Ostatnio edytowane przez Krajcok ; 23-05-2012 o 19:06
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Cena bardzo niska wręcz, ten przód to nie jest większy problem, pod warunkiem, że dostaniesz gdzieś te zaślepki poza ASO. Ale myślę, że nie będzie problemu, chociażby w serwisach typu Autex Bydgoszcz. Jedyne czego mi tu brakuje to czujników parkowania i nieco większej felgi (chociaż 16" też mają swoje plusy, zwłaszcza na naszych drogach...). W razie oględzin przyjrzyj się drzwiom, bo wydaje mi się, że mają nieco inny odcień, ale to pewnie spowodowane jest ustawieniem auta pod takim kątem.

Cytat Napisał Krajcok Zobacz post
    widzialem kilkanascie aut z okolicy Ostrowa, Ostrzeszowa, Kalisza od handlarzy. Wszystkie po fatalnej jakosci naprawach blacharskich
    Ja widziałem tylko jedną, dokładnie z Ostrzeszowa i ją kupiłem... moim zdaniem gość był uczciwy, a samochód zadbany. Na pewno był rzetelny, bo jak zarezerwował mi auto do oględzin, to trzymał je mimo tego, że miał innych klientów. Także to nie jest regółą. Fakt, że inny facet z tamtych okolic się nie zgodził na oględziny auta w niedzielę, bo "on niedzielę ma dla siebie i on odpoczywa"... 3 miesiące później ogłoszenie nadal widniało na allegro... Ale z tego co wiem to okolice Ostrów- Ostrzeszów są dosyć napalone na Alfy :p i tamtejsi handlarze dużo tego sprowadzają i sprzedają

kirchu
    Gość

Domyślnie

Zalecam ostrożność kupowania w autokomisach tego regionu samochodów sprowadzanych. Nasuwające się pytanie dlaczego ktoś kto władował kasę w te naprawy i po roku sprzedaje, bo nie wierze że komis dokonał tych napraw.
    A teraz kolego pomyśl jaką musiał mieć wartość w chwili sprowadzenia. Ktoś kto sprowadził nie zarobił na niej 1-2 tys zł.
    a tu proszę link do cen alf w Niemczech
    http://www.autoscout24.de/ListGN.asp...D&ustate=N%2CU