Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: uszkodzony panel sterowania szybami prawy przod.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Tyle że po przeciwnej stronie sterownik jest zupełnie inny.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał simon81 Zobacz post
    no niestety nikt z moich znajomych nie posiada AR same BMW albo audi.
    a gdyby profil był pełny to byśmy widzieli skąd i może masz kogoś nawet obok siebie ale nie uzupełniając profilu to ....

Użytkownik Rowerzysta Avatar fiejtekt
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147 1.9 JTD 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Tyle że po przeciwnej stronie sterownik jest zupełnie inny.
    No fakt jezeli ma 2 szyby opuszczane w samochodzie

simon81
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    a gdyby profil był pełny to byśmy widzieli skąd i może masz kogoś nawet obok siebie ale nie uzupełniając profilu to ....

faktycznie niewpisane uzupelnie a tak na szybkiego to jestem z okolic Kwidzyna woj.pomorskie

---------- Post added at 23:05 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

Cytat Napisał fiejtekt Zobacz post
    No fakt jezeli ma 2 szyby opuszczane w samochodzie

tak mam tylko dwie szyby elektryczne buda 3d

moris10
    Gość

Domyślnie

spróbuj te dziwne styki przetrzeć lekko drobnym papierem ściernym np 800. Możesz spróbować to przemyć jakiś izopropanolem zarówno te styki jak i gumkę Wygląda mi to na nadpalone styki. Powinno pomoc.
    Ale może się okazać jak jak u mnie, że przerwaną to miałem taśmę, ale w sterowniku po stronie kierowcy dwie godziny lutowanie, ale pomogło

simon81
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał moris10 Zobacz post
    Ale może się okazać jak jak u mnie, że przerwaną to miałem taśmę, ale w sterowniku po stronie kierowcy dwie godziny lutowanie, ale pomogło
    Hmm jaka tasma. Przyznam nie sprawdzalem od strony kierowcy jak tam wszystko gra.

simon81
    Gość

Domyślnie

i tak jak kolega wyzej pisal okazala sie tasma oderwalysie 4 kabelki. Najdziwniejsze jets to ze od razu przestaly dzialac dwie szybki tylna klapa i termometr.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

nic w tym dziwnego. Jeśli pojawił się błąd w centralce od szyb, to przestało działać wszystko, czym ta centralka steruje + dodatkowo mrugający licznik przebiegu dziennego - jako gratis (a tak serio, jako poinformowanie, że występuje błąd na szynie CAN).

simon81
    Gość

Domyślnie

witam odebralem centralke z naprawy ,przylutowali mi te kabelki ale koles co mi to robil powiedzial ,ze pierwsz raz widzi tak zasniedziala plyte. I nawet jak mi to polutowal to on sadzi,ze nie zadziala. zaplacilem 40 zl pojechalem do alfy zeby zamontowac panel i d....pa nie dziala. troche mnie przeraza placic 300 zlza uzywke . Szyby podnioslem na krotko.Z tego wszytskiego tzn.nerwow oderwala sie reszta tasmy procz tego co mi napraiali. Oddam jescze do znajomego, pracuje w zakladzie elektronicznym moze tam mi posprawdzaja , przylutuja.

bravo341
    Gość

Domyślnie

Rzeczywiście styki powierzchni kontaktowych wyglądają nieciekawie. Proponuję przemyć je acetonem, ewentualnie potraktować delikatnym papierem ściernym.
    Po podłączeniu taśmy można spróbować zewrzeć styki czymś metalowym i zobaczyć czy działa. Problem może być po drugiej stronie, pod przyciskiem znajduje się powierzchnia zwierająca styki, również należy ją oczyścić.