Tyle że po przeciwnej stronie sterownik jest zupełnie inny.
Tyle że po przeciwnej stronie sterownik jest zupełnie inny.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
spróbuj te dziwne styki przetrzeć lekko drobnym papierem ściernym np 800. Możesz spróbować to przemyć jakiś izopropanolem zarówno te styki jak i gumkę Wygląda mi to na nadpalone styki. Powinno pomoc.
Ale może się okazać jak jak u mnie, że przerwaną to miałem taśmę, ale w sterowniku po stronie kierowcydwie godziny lutowanie, ale pomogło
![]()
i tak jak kolega wyzej pisal okazala sie tasma oderwalysie 4 kabelki. Najdziwniejsze jets to ze od razu przestaly dzialac dwie szybki tylna klapa i termometr.
nic w tym dziwnego. Jeśli pojawił się błąd w centralce od szyb, to przestało działać wszystko, czym ta centralka steruje + dodatkowo mrugający licznik przebiegu dziennego - jako gratis (a tak serio, jako poinformowanie, że występuje błąd na szynie CAN).
witamodebralem centralke z naprawy ,przylutowali mi te kabelki ale koles co mi to robil powiedzial ,ze pierwsz raz widzi tak zasniedziala plyte. I nawet jak mi to polutowal to on sadzi,ze nie zadziala. zaplacilem 40 zl pojechalem do alfy zeby zamontowac panel i d....pa nie dziala. troche mnie przeraza placic 300 zlza uzywke . Szyby podnioslem na krotko.Z tego wszytskiego tzn.nerwow oderwala sie reszta tasmy procz tego co mi napraiali. Oddam jescze do znajomego, pracuje w zakladzie elektronicznym moze tam mi posprawdzaja , przylutuja.
Rzeczywiście styki powierzchni kontaktowych wyglądają nieciekawie. Proponuję przemyć je acetonem, ewentualnie potraktować delikatnym papierem ściernym.
Po podłączeniu taśmy można spróbować zewrzeć styki czymś metalowym i zobaczyć czy działa. Problem może być po drugiej stronie, pod przyciskiem znajduje się powierzchnia zwierająca styki, również należy ją oczyścić.