Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: alfa 159 sw cena 44tys

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    strzegom
    Auto
    alfa romeo stelvio

Domyślnie alfa 159 sw cena 44tys

dzien dobry widzial ktos na zywo ten okaz http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-vat...4229343.html??
    przebieg 109tys ale juz w maju 2010 miala 96tys. sprzedawca twierdzi ze stala w salonie we wloszech kolo roku ale czy to prawda to nie wiem . cena jest adekfatna do przebiegu jesli orginalny. no ale moze ktos juz ja widzial i sie wypowie. dzieki

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Wiesz co, raczej się tak nie dzieje, że auto najpierw jeździ przez 2 lata robiąc 96 tysięcy kilometrów, a potem przez kolejne 2 lata stoi w salonie i czeka na ... no właśnie - na co? NA nabywcę? Żaden salon we Włoszech by się w coś takiego nie bawił - za duża strata na samej zmianie rocznika. Zdarzają się sytuacje, że auto zaczyna jeździć np. w rok po dacie "podbicia książki serwisowej" - niekoniecznie oznacza to rejestrację - jeśli jest to wystawówka. Zdarza się też, że przez np. pół roku salon nie jest w stanie auta sprzedać, bo mają wysoką cenę. Ale to, co piszesz, jest średnio realne.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boss_do
    Auto
    Brera 3.2 V6 Q4; 147 1.6 TS; GTV 2.0 TS

Domyślnie

Na Twoim miejscu nie zdecydowałbym się na zakup tego samochodu. Sam szukam auta, statystyki są zatrważające: na 20 sprawdzonych samochodów (Brera) żaden nie miał autentycznego przebiegu, a wytłumaczenia, jak w Twoim przypadku jest normą. Mnie to przeraża!!! Współczuje osobą, które nie ogarniają tematu i nabierają się na śpiewki oszustów. Sprawdź centralkę - jeżeli była, jest wyzerowana masz 100% że przebieg był kręcony.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _cichyy_
    Mieszka w
    czestochowa
    Auto
    Była AR 159 jtdm, Jest : BMW E66 750Li

Domyślnie

Przebieg i przebieg , dopóki ludzie będą patrzyć na cyferki na liczniku a nie na stan auta nic się nie zmieni , ludzie cofają , bo klienci tego chcą. Nawet jeśli ta Alfa o 100 tyś wiecej ,to przecież jej nie dyskwalifikuje , jeśli jest mechanicznie w dobrym stanie, ale 90% ludzi jak widzi w przebiegu dwójke z przodu , to odrazu skreślają auto bez oglądania.
    Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
    Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S

OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał boss_do Zobacz post
    Na Twoim miejscu nie zdecydowałbym się na zakup tego samochodu. Sam szukam auta, statystyki są zatrważające: na 20 sprawdzonych samochodów (Brera) żaden nie miał autentycznego przebiegu, a wytłumaczenia, jak w Twoim przypadku jest normą. Mnie to przeraża!!! Współczuje osobą, które nie ogarniają tematu i nabierają się na śpiewki oszustów. Sprawdź centralkę - jeżeli była, jest wyzerowana masz 100% że przebieg był kręcony.
    Wyzerowana centralka albo centralka, na której masz przebieg bardzo mocno różniący się od oryginalnego (np. 19 tysięcy km kontra 140 tysięcy na liczniku) wcale nie oznaczają cofania licznika. Miałem już kilkanaście pojazdów, przy których FES pokazywał dziwne wartości z hodometru (przy czym np. kilometraż wypalania DPF-u wskazywany był prawidłowo, tak samo prawidłowo wskazywane były przebiegi ostatnich przeglądów). Nie wiem jeszcze, z czego wynikają takie rzeczy - albo programowanie centralki w ASO powoduje wyzerowanie hodometru, albo wgranie jakiegoś podejrzanego softu z chipem, cholera wie.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

n3lly
    Gość

Domyślnie

Warto patrzeć też na wartość licznika wymian oleju

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boss_do
    Auto
    Brera 3.2 V6 Q4; 147 1.6 TS; GTV 2.0 TS

Domyślnie

Napisze krótko: AR to nie Merc... 200 tys dla AR to dużo! Przebieg = rzeczywista, realna eksploatacja samochodu! Za tym kryje się stan wszystkich podzespołów: skrzynia, zawieszenie i cała reszta... Ja miałem wielokrotnie okazję jeździć AR np z przebiegiem 50 tys z 2008 roku i z przebiegiem 140 tys również z 2008 roku (diesel), i naprawdę jest różnica! Głupia wymiana (albo jej brak) filtra paliwa może powodować w czasie o wiele większe konsekwencję, które wyjdą np przy przebiegu 170 tys! Nie podlega polemice fakt, że prawdziwy mniejszy przebieg (pomimo serwisu) daje po części "gwarancję" na dłuższą, bezawaryjną eksploatację samochodu. Natomiast co do centralki, zgodzę się. Niestety mamy takich magików od przebiegów, że głowa boli i myślę że czip nic do tego nie ma.