Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Temat: Alfa 166 częsci przód '99 >> FL

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lcaise
    Mieszka w
    Poznań / Berlin
    Auto
    156FL SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

L L L Lcaise

nie, nie jest mi głupio - zalezy kto czym chce jeździć, mnie szpachlex nie interesuje

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 166, 2004r. 2.4 JTDm 175KM

Domyślnie

Oj tam szpachlex od razu. Mnie bardzo się podoba zarówno 159 jak i 166. Gdyby w 159 było V6 Busso, to pewnie teraz bym miał 159, a że w 159 jest to coś z opla, to myślę że taka przeróbka 166-tki z Busso pod maską na 169 to fajna sprawa.

W dodatku jak jest to zrobione przez dobrego blacharza, to wcale bym się takim "szpachlexem" nie bał jeździć. Poza tym, to tylko blachy, najważniejsza IMHO jest sama konstrukcja samochodu. Mam tutaj na myśli pas przedni, podłużnice, dach i podłogę. Takie tam blachy to mogą i nawet od tico być, chociaż na Alfę to trochę za małe by były :p.

P.S.: Była jeszcze przeróbka 156 na 159, ale to już była kompletna tragedia. Druciarstwo jakich mało.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lcaise
    Mieszka w
    Poznań / Berlin
    Auto
    156FL SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Nie no luz, droczyłem się. Generalnie bardzo spoko to wygląda, nie wiem jak z bliska itd ale na foto robi wrażenie, co więcej - bardziej mi się podoba z takim ryjem, niż poliftowa !

Misiek213
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lcaise Zobacz post
    imo jak masz dzwona to warto się pobawić w te klocki

wklejaj foto na forum jak idzie i jak wychodzi polift !
    Aktualnie to nie wiem czy przód będę robił na FL, bo po pierwsze tak jak pisał kolega, jak będzie dzwon przodem to będzie problem z kasą, po drugie nie mogę znaleźć prawego xenonu na alledrogo, po trzecie całość wyjdzie 3xdrożej niż na starym przodzie z xenonem.

I doszedłem do wniosku że wolę ją postawić na zawiasie -30mm Einbach'a i do tego (może) sportowe bilsteiny
    Dodatkowo cały samochód pomaluję żeby wreszcie wyglądał jak samochód (sprowadzony popieprzony z włoch i tak jeżdzę)

A będzie kolejna stłuczka to się wtedy będę zastanawiał ...jak już nie będę miał w co kasy ładować

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Mam prawy ksenon przed fl
    Ogólnie napisz co potrzbujesz z przodu, jakies plasticzki z pod maski prawy halogen przeciwmgielny mam.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA