Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: AR 147 z Gniezna. Prośba o opinie.

cuore_sportivo
    Gość

Domyślnie AR 147 z Gniezna. Prośba o opinie.

Witam serdecznie wszystkich alfaholików! Interesuje mnie Alfka z tego ogłoszenia:
    http://automarsel.gratka.pl/ogl/1345...036d7b5fa6e4,1

Całość, czyli wyposażenie, lakier, rocznik itp. jak najbardziej mi odpowiadają. Cena według mnie jest przystępna. Przebieg natomiast może budzić małe podejrzenia :/ Jak wiadomo, ryzyko przy kupnie używanego auta zawsze istnieje. Zanim zatelefonuję do komisu, prosiłbym Was forumowicze o opinię o tym egzemplarzu. Co może wydać się podejrzane, o co zapytać, dzwoniąc do komisu? Zanim dokonam zakupu, chciałbym upewnić się, czy aby na pewno owa Alfa jest warta zachodu.

Zna może ktoś ten komis? Jeśli moją prośbę czyta ktoś z okolic Gniezna i miałby możliwość i chęć podjechania tam i obejrzenia autka na żywo a potem zdania mi relacji to byłbym niezmiernie wdzięczny. W ramach wdzięczności moglibyśmy się dogadać tak, że mogę zwrócić koszt przejazdu. Mnie od Gniezna (jestem z Kozienic) dzieli ok 350 km w jedną stronę to nawet jadąc moim dotychczasowym autkiem z LPG (Fiat Brava tak na marginesie ) to i tak mi się generuje już spory koszt a dodatkowo dochodzi dzień urlopu w pracy. Jeśli ktoś byłby mi w stanie pomóc to naprawdę chylę czoła. Na zdjęciach i po opisie wydaje się być niezła, ale wiadomo, że sprzedawca zawsze chce sprzedać a chyba nikt z nas nie chciałby przejechać pół kraju, żeby zobaczyć jakieś przysłowiowe "padło" Ze swojej strony mogę zaoferować podobne opinie o Alfach z okolic Kozienic i Radomia. Z góry wielkie dzięki za jakiekolwiek zainteresowanie! Pozdrawiam!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boss_do
    Auto
    Brera 3.2 V6 Q4; 147 1.6 TS; GTV 2.0 TS

Domyślnie

Ja raz byłem w Gnieźnie po auto i na miejscu... SZOK! Poczytaj na forum, w tamtych rejonach auta się nie kupuje, nawet śmiało mówią o tym w POL-CAR w Poznaniu...

cuore_sportivo
    Gość

Domyślnie

Dzięki kolego boss_do. Zawsze to jakiś trop Kurde ten komis wydaje się na prawdę przyzwoity i mam ogromną chęć obejrzenia jej ...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dzejkop
    Mieszka w
    Śrem, Polska
    Auto
    2.0 TS Selespeed

Domyślnie

Kolego odpuść sobie auta z gniezna, jak szukałem swojej 147 w gnieznie obejrzałem dwie i tak jak szybko przyjechalem tak pojechalem przez telefon i na fotkach wszystko "igła" a na zywo calkiem cos innego. Jak nie masz daleko to podjedz, jak daleko to sobie odpuść.

cuore_sportivo
    Gość

Domyślnie

Czyli już drugi głos na nie I powiem wam szczerze, że i mój entuzjazm opada po dzisiejszym telefonie do sprzedawcy :/ Przyjrzyjcie się kierownicy i przyciskom sterowania radiem. Stargane jak w aucie 20 letnim a przebieg 90 tys.? W dodatku sam sprzedawca przyznał się, że była uszkodzona i zrobiona w POL-CAR Poznań. Nie wiem już sam co o tym wszystkim myśleć ...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biala
    Auto
    Alfa Giulietta Veloce - biała :-)

Domyślnie

Po kierownicy i przyciskach powiedziałbym, że realne jest 290 tysięcy albo to że kierowca miał baaaaaaaardzo szorstkie dłonie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Przebieg trzeba razy pomnożyć

takitam
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Przebieg trzeba razy pomnożyć

miałem kupującego na moja 147 , przyjechał jak usłyszał że z 2007 ma prawie 170 tys to nawet nie otworzył drzwi , powiedział ze szuka z przebiegiem max 100tys , i jak tu licznika nie z kręcić ?????

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biala
    Auto
    Alfa Giulietta Veloce - biała :-)

Domyślnie

Handlarze często wychodzą z taki powiedzeniem: "Musimy cofać, bo inaczej klienci by nie kupili". Ale raczej chodzi im o to, że "Musimy cofać, bo klienci by nie kupili W TAKIEJ CENIE". Z pewnością kupiliby po cenie niższej. Nie wiem czy kiedykolwiek doczekam się prawa w Polsce które zabroni tego procederu.

takitam
    Gość

Domyślnie

to jak nie karalne to może cofnę na 99000, po wyglądzie sie nikt nie z orientuje jak ma to uszczęśliwić przyszłego użytkownika !!!!