Szczerze mówiąc to trochę bałbym się wpływu lakieru do włosów za 5 zł z biedronki na gumę opon w perspektywie czasu
Sam stosowałem jakiś środek za -naście złotych z makro, bodajże Moje Auto. Po nałożeniu wygląda trochę zbyt "mokro" jak dla mnie, ale przetarciu zostaje ładna, czarna i matowa opona jak nowa.
Ja od dłuższego czasu używam preparatów autolandu i efekt jest bardzo dobry. Opony nasmarowane już tym preparatem nawet po myciu są "soczyście" czarne. Efekt mokrej opony tylko przez chwilę po spryskaniu. Co do preparatu tej firmy do felg efekt też jest dobry, felga nie brudzi się tak szybko, a jak jest już brudna przy myciu łatwo schodzi
Ja polecam jak wyżej Megsa Endurance, fajny efekt, starcza na długo i długo się utrzymuje. No i ładnie pachnie;p. Mogę też polecić preparat Cartec Vinyl, podobne właściwości do Megsa, tylko w formie płynu a nie żelu.
Do felg do bieżącej pielęgnacji Valet pro Bilberry.
Maluch też wychodzi taniej niż AR 147, a jednak jeździsz Alfa :p Liczy się też efekt i zastosowanie. Nie wyobrażam walić lakierem do włosów po wszystkich zewnętrznych plastikach, a wydajność tego środka którego używam? Przez ponad rok nie zeszło mi nawet 100ml. Po za tym lakier do włosów = pierwsze mycie lub lepszy deszcz i go nie ma![]()
Jest przeznaczony do wszystkich zewnętrznych elementów z tworzywa (guma, plastik). Jest w atomizerze ja go nanoszę na kawałek gąbki i później wcieram w oponę tudzież inne elementu. Z tym, ze po raz drugi zaznaczam pozostawia czarny ale matowy efekt jak ktoś oczekuje połysku wtedy musi szukac czegoś innego np. wspomniany Meguairs![]()
a macie jakieś strony gdzie mozna kupić wymienione przez Was środki? czy zwykły motoryzacyjny starczy? Bo na alle nie ma
Polecam Nielsen Brilliance wychodzi tanio i świetnie się trzyma nawet po myciu. Myj opony jak myjesz auto bo te elementy są często pomijane. Nakładaj środek na czyste opony. Do nakładania używaj pędzelka lub aplikatora (może być zmywak kuchenny).
Środki w sprayu brudzą felgę i cześć idzie w powietrze.
Ostatnio wyszperałem w garażu wosk Turtle Ice którego kiedyś rzuciłem w kąt. Na opony nadaje się super![]()
Ostatnio edytowane przez kicaj ; 29-05-2012 o 20:51