Elektrozawór VGT (overboost) - operation manual
W dziale zrob to sam
- - - Updated - - -
Załącznik 57702
Faktycznie autor pisze, że rozpracował całe plastykowe zaworki więc trzebaby się do niego zwrócić o manuala. Ja swojego czyściłem podłączając "pod auto" i wtedy praktycznie wejdziesz preparatem czyszczącym w każdy element , ale lepiej byłoby rozebrać i wyczyścić go na stole.
Niestety ale problem moze byc bardziej zlozony nizby sie wydawalo.Poszarpywanie wcale nie musi byc spowodowane wadliwa praca VGT.Za takie poszarpywanie moze byc odpowiedzialny nagar na zaworach.Jestem po konsultacjach w gosciem ktory grzebie tylko w AR.Twierdzi ze moze byc to wlasnie od tego,a szczegolnie narazone sa na to pojazdy poruszajace sie na krotkich dystansach,w miescie,niedogrzane.Niestety ale brak jest jednej recepty na usuniecie tej przypadlosci.
Byc moze maszynka z Liqui Moly cos na to pomoze i rozpusci ten osad
www.youtube.com/watch?v=lMwkvFMkW78
Siemka, wyczyściłem filterek i trochę pisaku wysypało misię z overbosta - autko dostało wigoru jakby było po chipie - ciekawe na jakdługo![]()
tu jest to lepiej opisane
http://www.liquimoly.pl/aktualnosci/...generalka.html
pytanie czy zwróciliście uwagę na wskaźnik ciśnienia doładowania, a dokładniej czy za każdym razem i na każdym biegu się wkręca i wskaźnik dochodzi prawie do konca (tj jedną kreske przed 1,6) ??