Jak zdjąc gałkę zmiany biegów w 156? Gałka jest skórzana.
Jak zdjąc gałkę zmiany biegów w 156? Gałka jest skórzana.
Nie wiem jak w JTD, ale u mnie w T.S. po prostu ją zdjąłem mocniej pociągającNapisał Arek 146
Pozdrawiam.
- Rafał
ja swoją w tsie zwyczajnie przeciałem do końca. bo miałem tam już peknięcie. A jtd nie ma przypadkiem podnoszonego wstecznego?? Jezeli nie a wymieniasz gałke to obetnij sobie kawałek drążka przy okazji.
Przy okazji. Jeśli komuś zle biegi wchodzą to niech sprawdzi sworzeń,prostopadły od drążka.Ja się męczyłem z biegami aż w końcu gałka sworznia całkowicie wyskoczyła. Ramię z gniazdem plastikowym sworznia poprostu się przesuneło, nie wiedzieć czemu.Straciłem chwilowo biegi, ale odkryłem dzięki temu przyczynę haczenia.
ja miałem w TS 5 biegową skrzynię- teraz zresztą też mam - zdjąłem gąłkę poprzez nacięcie jej od dołu- potem zeszła bez problemu
przy "podciąganym wstecznym" najpewniej jest nakręcana
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
W jtd wsteczny jest podciągany, nie wiedziałem że ts nie ma czegoś takiego. Czyli lepiej próbowac odkręcic czy ciągnąc do góry. Nie chce jej popsuc tylko oddac do obszycia skórą.
tu jest watek ze 166 ale tam też jest podciągany wsteczny:
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...owanie+ga%B3ki