Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Pytanie - umowy kupna sprzedaży - podatki

Użytkownik Maniak resoraków Avatar siapek
    Mieszka w
    W-wa Centralna
    Auto
    147 JTD 16V TI

Domyślnie

ja ostatnio płaciłem te 2% za motocykl to mi policzyła od kwoty na umowie.

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał Weron Zobacz post
    Ja zawsze na umowie zaniżałem cenę i nigdy nikt nie brał z ceny rynkowej tylko ile było na umowie. tak miałem w przypadku 8 samochodów,wszystkie zgłaszane we Wrocku na Klimasa
    W Rzeszowie mi sprawdzali w US tabelę eurotax i nie było mowy o żadnym kombinowaniu. Cena akurat mieściła się w górnych widełkach - ciekaw jestem z kolei co by było, gdyby cena na umowie przewyższała widełki z eurotaxu.

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Cytat Napisał psylo Zobacz post
    W Rzeszowie mi sprawdzali w US tabelę eurotax i nie było mowy o żadnym kombinowaniu. Cena akurat mieściła się w górnych widełkach - ciekaw jestem z kolei co by było, gdyby cena na umowie przewyższała widełki z eurotaxu.
    Już taki schemat przerabiałem Jak cena jest wyższa to jakoś kurde nie płacisz od mniejszej kwoty...
    U nas w US zaglądają do książki jedynie w przypadkach, gdy na pierwszy rzut oka cena jest zbyt niska w stosunku do aut z tego rocznika.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 166, 2004r. 2.4 JTDm 175KM

Domyślnie

Tego stanu technicznego bym się obawiał najbardziej. Masz 166, więc pewnie wiesz ile potrafi skubnąć komplet zawieszenia z TRW, a jak wszyscy chyba wiedzą Belle nie lubią zbytnio Vemy/Fastów/innych cudów. U mnie wahacze z fabryki na przodzie przetrwały do 140-150tkm, a forumowicze z tego co widzę skarżą się na zamienniki, że padają po 10-20tkm. Masz jeszcze drugą opcję - kupić, przełożyć sobie przód i potem na części :p. Ale to chyba tylko opcja jak będzie kompletnym trupem.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia