Witam
interesuje mnie kupno alfy 156 SW czyli kombi do 12tys silnik 1,8. Na co mam zwrócić uwagę przy kupnie takiego autka jakie są koszty utrzymania porównywalne do fiata brava czy jeszcze droższe
Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi![]()
Witam
interesuje mnie kupno alfy 156 SW czyli kombi do 12tys silnik 1,8. Na co mam zwrócić uwagę przy kupnie takiego autka jakie są koszty utrzymania porównywalne do fiata brava czy jeszcze droższe
Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi![]()
1.8TS główną wada były te przekręcające się panewki , wariator , jeżeli ktoś dbał to ok , ale jeżeli ktoś zaniedbywał TS to czeka cię remont , TS'y są bardzo wrażliwe i trzeba o nie dbać , ale za to bdb jeżdżą , zależy na jakiego sprzedawce trafisz . Co do utrzymania to dosyć dużym kosztem w tych autach jest zawieszenie i rozrząd z wariatorem
cena nowego wariatora ori to koszt w granicach 500zł, rozrząd nie mam pojęcia podejrzewam że gdzieś 350-450zł plus robocizna , ale nie jestem pewien co do rozrządu niech wypowiedzą się tu posiadacze
Czekam na wypowiedź ile to koszyuje i moje kolejne pytanie co ile wymienia się rozrząd. Dziękuje za tak szybkie odpowiedzi.
http://www.forum.alfaholicy.org/porady_przy_zakupie/
poczytaj sobie ,a nie zakładaj dublujacych sie tematow
a tak apropos kup 2,0
Wiesz andrzejvectra, jak spalanie ma być podobne lub niemal identyczne to każdy by wolał kupić mocniejszy motor nawet stawka OC nie powinna być zaporowa![]()
Vectra lepsza zostań przy niej
bonzaj - "przealfista" - ale dalej mam nadzieję że to ironia