czy da sie cos takiego zrobic tak?? i czy sa gdzies takie mapy dostepne na forum??
czy da sie cos takiego zrobic tak?? i czy sa gdzies takie mapy dostepne na forum??
Odnośnie gotowców - dziękuję, postoję.
Kupiłem samochód z wgranym już takim programem, który w zasadzie nie wiele lepszy był od serii, bo mocy było więcej 12KM, a momentu już nie pamiętam, jednak EGT było grubo ponad 700*C, a dymu przy tym tyle, jakbym opony palił, nie wspominając już o beznadziejnym wykresie (góry i doliny).
Zrobiłem program z prawdziwego zdarzenia i efekty są takie:
- 190KM
- 385Nm
- spadek EGT o ponad 140*C
- brak dymienia (niemal całkowity)
- wręcz idealny przebieg momentu i mocy
- spadek spalania o około 0,5l/100km
Gdyby jeszcze kolektor był całkiem sprawny (jest niestety nieszczelny) to pewnie wynik byłby jeszcze lepszy.
Profesjonalny chiptuning nie kosztuje majątku, a w porównaniu do remontu uszkodzonego silnika to koszt przysłowiowych "śrubek", nie wspominając już o osiągach.
Pozdrawiam.
- Rafał
oczywiscie ze tak, zaczynając od spadku napięcia na instalacji samochodu, zablokowania ECU podczas flashowania, wgrania złej mapy, wgrania wadliwej mapy, możliwosc uszkodzenia silnika bardzo wysoka, i tak jak pisze przedmówca jest można sobie nawet w tłokach dziury powypalać przez wysokie EGT ( tem spalin )
ale każdy ma własną główke i rozum.
czyli to nie ma sensu tak te chipowanie 145?? to w taki razie jaki jet prosty sposób na porawe momentu zeby z niższych obrotów był bardziej żwawy
Panowie - jak by ktoś potrzebował pomocy/wsparcia z 1.9/2.4 JTD/M-jet (na EDC15/16) to walić śmiało - troche się z tym już nawalczyłem![]()
Kayrol, nie, po prostu IMO to Twoje wpieranie ludziom genialności gotowców jest aż żałosne, co potwierdziłeś odpowiedzią na mój poprzedni postJa rozum mam i pod żadnym gotowcem w żadnym samochodzie(i nie tylko) nigdy się nie podpiszę. No ale cóż, jak wolicie być pazerni to już Wasza sprawa...
....
Ostatnio edytowane przez Kayrol ; 02-06-2012 o 11:11
Żeby nie być gołosłownym.
Oto pierwszy z brzegu (free z netu) wzięty soft do mojego silnika:
Wartości przy 2000 rpm
praktycznie gwarantują rozpie#####e sprzęgła...
Nie wspominając o tym, że są totalnie skopane mapy czasu otwarcia, co zapewne zaowocuje rewelacyjnie niskim spalaniem pokazywanym na kompie itd itp. Klient będzie zadowolony
Tak wygląda soft z netu. Sam tutaj gdzieś zamieściłem to co dołączają jako gratis na allegro m.in. do interfejsu galletto. Tylko nie po to aby to wgrywać ale aby zobaczyć na jaki syf się ludzie nabierają.
P.S. Panowie dajcie spokój z "prywatnymi wycieczkami" i dziecinadą kto ma więcej postów. To nie facebook.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
To co przedstawiłeś wystarczy, aby powiedzieć że ktoś kto to robił nie do końca wiedział o ile i jakie wartości należy modyfikować, ale.......
Sam zapewne dobrze wiesz, że taka zmiana nie wystarczy - nawet, jeśli ktoś tam by wstawił linię prostą z wartościami 500 to i tak coś innego przytrzyma paliwko co by za dużo się nie polałoI tak np przy pominięciu jednego z limiterów przy 2000obr i przyspieszaczu wciśniętym na max zamiast tych 9500 poleje się "tylko" 7200 co by odpowiadało 370, co w zasdzie d... nie urywa, bo u siebie teraz mam więcej
Podsumowując - po tej jednej modyfikacji już widać, że nie warto tego wgrywać - przynajmniej ja by tego już nie wgrał do siebie..
Jeśli już ktoś to wgra to jest jakaś nikła szansa, że sprzęgło nie walnie od razu - po prostu nie będzie zadnych przyrostów, albo będą one słabe, nieregularne. Poza tym - jeśli ktoś w ten sposób zmodyfikował tę mapę to nie chciałbym zobaczyć mapy doładowania czy czasu otwarcia wtrysków spod tego "noża"
Jednym słowem - uważajcie...![]()
Ostatnio edytowane przez grzesiekwisnia ; 02-06-2012 o 09:20
Właśnie problem w tym, że gość wiedział (chyba) gdzie jest mapa doładowania, limiter doładowania, a w resztę z mniejszym lub większym skutkiem sobie trafiłOczywiście trafił też w parę innych rzeczy, więc ktoś wgrywając otrzymał kilka bonusów.
Wydaje mi się, że problem tych softów free polega na tym, że oferujący te zbiory na DVD po prostu zachowują się jak swego rodzaju cache internetowy i nic poza tymGdziekolwiek pozostawisz niedokończony, nieudany plik jakiegoś moda, to w przeciągu dwóch tygodni trafia na jakąś płytkę jako gratis do np. galletto. Zbierają więc największy syf, bo finalnego produktu raczej nikt nie wystawi jak Linux-a na ftp-ie
![]()
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 03-06-2012 o 07:30
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF