czy są firmy które to robią lub jak samemu w miare bezpiecznie to zrobic.pozdr
Komentarz dodany przez: robak#21: 2008-06-04, 12:05
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
czy są firmy które to robią lub jak samemu w miare bezpiecznie to zrobic.pozdr
Komentarz dodany przez: robak#21: 2008-06-04, 12:05
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
a co konkretnie kolega by chciał zmienić??
Troszke momentu chocby ze 40 N/m
są takie firmy, np
Chojnacki Motor Sport, Godula Moto Sport
ale po pierwsze jeśli nie planujesz założyć chcoiaż soft turbo t przysto mocy bedzie baaardzo mały, wysilenei jednostki bardzo duże, zmniejszenie żywotności znaczne a przy okazji wydasz mnóstwo mnóstwo pieniędzy
więc moim zdaniem lepiej zamonotwać soft turbo albo NO2![]()
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
wierzba dobry masz ten dowcip w opisie![]()
![]()
Meravigliosa Creatura-ar156
juz przerabiałem ten temat w moim 1,8 TS praktycznie nie możliwe jest wydębić więcej mocy bez wchodzenia w mechanikę samochodu.
Propozycje były by zrobić tzw tuning GT polegający chyba na planowaniu głowicy. Koszt około 3 tyś to jest najtańsze co znalazłem.
Elektroniką nic podobno nie można zdziałać. Chociaż ja dałem link i telefon do człowieka który twierdzi ze to możliwe.
zapraszam na nasz kanał o samochodach
https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg
JA własnie chciałbym troche poryc pod machą, ale zastanawiam sie czy koszty są opłacalne, czy lepiej nie dołozyc kilka klocków i nie kupic 2,5 V6...bo za zmianą w silniku idzie zmiana układu hamulcowego oraz zawiechy(jesli zmiana znacząca)...Napisał KKrzysztof
I sam już nie wiem...w sumie ładnie mi idzie 2 litróweczka, ale tak na przyszłośc jak zacznie brakowac kucyków to będe musiał cos rozwazyc. czy inwestowac w swoje sprawdzone autko czy bawic sie od nowa w nowokupionym V6...
Twardy orzech do zgryzienia
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
witam zacytuje sam siebie z podobnego tematu moze akurat sie przydaNapisał Alfamaniak156
dodam jeszcze z własnego doswiadczenia i tak bedzie brakowac lepiej kupic 2,5 i nawet jesli dopiero w przyszlosci dokonac modyfikacji to bedzie juz nie 220 a 270w gore a po wzmocnieniu bloku silnika, głowicy oraz wymienie tłoków , bebechow (czesci silnika na kute) dmuchac znacznie wiecej co pozwoli na osiagniecie 300KMi w gore dlatego osobiscie zaluje ze zabralem sie za 1,6 a nie 2,5 ;// no ale... to juz zalezy co chcesz osiągnic bo te 200kucykow to i tak sporoNapisał robak#21
pozdro
tu własnie był juz poruszany podobny temat odnośnie silnika 2,0
:arrow: http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ki-vt10395.htm
No to żeś mi dał do myslenia... Musze rozwazyc za i przeciw...Wiesz swoje autko mam sprawdzone i wycackane, wiem co w nim siedzi wiec szkoda by mi było sie go póki co pozbywać...A 200 km to było by wystarczające jak njajbardziej dla mnie, a nie chce tez zyłować silnika za bardzo żeby nie robić remontu za rok, jak cos strzeli...
Jaki jest orientacyjny koszt całkowity całej operacji uturbienia jednostki 2.0TS?
Dzieki za info robak![]()
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
i z ciekawości ile wzrasta spalanie? bo o gazie to raczej już wtedy nie ma mowy? choć mój gazownik ma saaba 2.0 z turbo i na gazie:p ponoć śmigai 190 kucy ma
![]()