Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: Ratowanie Alusków

Sylwik
    Gość

Domyślnie Ratowanie Alusków

Pomocy! Mam orginalne aluski , po ostatniej jezdzie mojego brata jedna jest zagjeta :? czy warto dac do prostowania ???? obecnie czuje ze ma okropne bicie ,czy po prostowaniu bedzie tak idealna jak dawniej???? moze lepiej kupic nową??? prosze doradzcie kobicie :mrgreen: :mrgreen:

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Jeżeli to tylko zagięcie to wyważenie powinno rozwiązać problem.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Sylwik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy
    Jeżeli to tylko zagięcie to wyważenie powinno rozwiązać problem.
    hmmmm.... watpie gołym okiem widac ze alusek juz stracił swoja świetnośc , mimo to jutro spróbuje dac do wyważenia :wink:

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

jak nie oddasz do fachowca to sie nie przekonasz. wogóe nie wiem po co nas pytasz...

jedziesz do warsztatu gdzie prostują alusy, oni wrzucają na maszyne i ci dadzą odpowiedź.
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Sylwik
    jedna jest zagjeta czy warto dac do prostowania ????
    Jak nie jest mocno pogięta, to warto dać do prostowania
    Wyważenie zniweluje bicie ale opona już nie będzie odpowiednio "leżała" na feldze i może przepuszczać.

Sylwik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt
    wogóe nie wiem po co nas pytasz...
    po co pytam????? uważałam ze po to jest forum :wink: moze ktos mial taka sytuacje taka jak ja

Cytat Napisał bobryt
    jedziesz do warsztatu gdzie prostują alusy, oni wrzucają na maszyne i ci dadzą odpowiedź.
    co Ty nie powiesz :shock: nigdy bym na to nie wpadła, ze to robią w warsztacie :?: :mrgreen:
    owszem mechanicy daja odpowiedz i koreguja fele ....to ich praca i zarobek.. ALE!!!!
    czy potem daje sie na tym jezdzic????

Jeśli moj post z zapytaniem jest zbyt banalny ...to prosze moderatora niech go usunie!

poz. Sylwik

Użytkownik Rowerzysta Avatar endriu73
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 159 2.4 SW ; AR 155 1,8 8V

Domyślnie

Sylwik spokojnie da się jeździć na prostowanej feldze ( nic nie trzęsie a powietrze nie ucieka ) a koszt takiego prostowania to około 100 zł i trwa to około 1 dnia (zależne od warsztatu )

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Sylwik
    Jeśli moj post z zapytaniem jest zbyt banalny ...to prosze moderatora niech go usunie!
    Sylwik, spokojnie, po to jest to forum aby zadawać takie pytania
    Ja już odpowiedziałem na Twoje pytanie :wink:

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Sylwik
    może ktoś miał taką sytuację jak ja
    Uwaliłem przednią felę aluminiową /oryginalną/ zaraz jak pojawił się pierwszy śnieg/na tych felach mam zimówki/.Pojechałem do wulkanizatora i troszkę doważył fele,bo powietrze nie uciekało,i przełozyłe ją na tył.
    Przejeździłem zimę i na wiosnę oddałem cały komplet do regeneracji.Nie ma ani śladu po wgnieceniu,a fela hula jakby nie była bita.
    Poszukaj dobrego magika gdzieś w rejonie Łańcuta i będzie OK.Polecam gościa w Starej Wsi koło Brzozowa,ale pewno będzie miał dużo roboty.

Sylwik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał AR_33
    Sylwik, spokojnie, po to jest to forum aby zadawać takie pytania
    Ja już odpowiedziałem na Twoje pytanie
    tak ,tak ... spokojnie :twisted: kobity powinny wyłacznie pytac gdzie można jaka kiecke poprawic i czy po bedziemy w niej wygladac na nastoladki

to ze sie regeneruje fele to wiem... ja chciałam wiedziec czy ktos jezdzi na czyms takim???? czy gra jest warta świeczki.. zeby niezrobic kuku zawiesze???? :?

pozostałym dziekuje za powazne potraktowanie pytania ( jakby nie było przez babe)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia