Witam!
Mam pytanko czy ktoś próbował wsadzić światła do jazdy dziennej do miejsca wolnego które znajduje na dole w lampie kierunkowskazów przednich?
Jeśli ktoś to robił proszę o kontakt albo jakieś info lub foto!
Pozdrawiam Paweł
Witam!
Mam pytanko czy ktoś próbował wsadzić światła do jazdy dziennej do miejsca wolnego które znajduje na dole w lampie kierunkowskazów przednich?
Jeśli ktoś to robił proszę o kontakt albo jakieś info lub foto!
Pozdrawiam Paweł
A może by cię takie coś zainteresowało http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...drogowych.html
Ciekawy ten DRL, też myślę nad taką opcją bo właśnie po 8 tys km przepaliła mi się żarówka Osram... A większość jeżdżę za dnia.
Ten moduł gorszy niż chiński. Żadnej homologacji nic.
Co z tego że jest bezpiecznik jak cała instalacja elektryczna może się spalić.
Jakości wykonania nie zachwalam... ale rozwiązanie ciekawe w firmowych mamy takie coś ale fabrycznie... A ciekawe jak wygląda z homologacją na światła wsadzone w kierunki z przodu![]()
Co do tego.. to często spotykam to na ulicy.. w najróżniejszych starszych autach.. choć głównie BMW serii 5.. i tu mam taką bolączkę za którą najchętniej wytłukłbym lampy takiemu komuś.. to gorzej jak z hidami.. myślisz dumnie że masz DRL a tak naprawdę walisz długimi po oczach przez cały czas.. bo przecież ten chiński moduł nie osłabia żarówki ani nie zmienia kąta padania snopu światła.. a tym bardziej nie czyni odbłyśnika takim który nie oślepia..
Także takim modułom stanowcze nie.. już zaadoptowanie prawdziwego DRL'a do tego pustego miejsca w kierunku jest lepsze.. byle porządnie.. zrobić otwór dokładnie pod rozmiar zakupionego DRL'a dobrze skleić bezbarwnym silikonem temperaturowym.. po uprzednim ustawieniu tak żeby dobrze świeciło.. i wtedy o ile kupiony zestaw DRL ma homologacje to mamy zgodnie z przepisamimoże minimalnie za nisko ale kto będzie mm mierzył..
DRL żarówki nie osłabia... Ale daje daje na nią ok 30% mocy poprzez regulator PWM... A jeżeli chodzi o homologacje to bardziej rozchodzi się o sam reflektor niż o moduł...
Pisząc o homologacji nie miałem na myśli jedynie oznaczeń RL na lampie, ale oznaczenie E z nr kraju dopuszczenia czy choćby znak bezpieczeństwa CE którego ten moduł nie ma.
jest to bezndziejne rozwiazanie z dlugimi jako dzienne wyglada to oszkliwie jak by sie zarowki popalily jesli chodzi o mogacze to chyba nawet jest tam miejsce na zarowke bo w odlewce widac kolko wiec pewnie w planie cos było np postojowki osobiscie w 607 w halogenach (obok zarnikow zamontowalenm ledy z castoramy) takie male okragłe 17watt mocy wygladało ok jak fabryczne nikt sie nie przyczepiał milicja nawet nei sprawdzala bo wygladalo na fabrycze wiec i tutaj pomysl jest dobry ale problem polejga na tym iz w 607 byl klosz czysty a tutaj jest w kwadraty wiec bedzie troche kicha poza tym jaki jest sens montowania DRL w aucie bez xenonu ? zaden bo jesli chodzi o xenon to i zarowka oryginalan to 150zł min i przetwornica to kilka stowek rozumiem oszczedzanie ale w zwyklych ? bez sensu