Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Alfa 147 Ducati Corse i Alfa 166 2.4 jtd

frisky
    Gość

Domyślnie Alfa 147 Ducati Corse i Alfa 166 2.4 jtd

Witam wszystkich alfaholików
    Czytam to forum od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz się zarejestrowałem, gdy dojrzał we mnie temat zakupu auta. Przymierzam się do Alfy, ale jeszcze nie wiem jakiej, gdyż podobają mi się zarówno crosswagony jak i 166, a także poniższa 147, taki niezdecydowany jestem
    Mam nadzieję, iż niedługo dołączę do grona szczęśliwych posiadaczy Alf, ale zanim to się stanie - kwestia zakupu.
    Czy ktoś coś wie o tym egzemplarzu? http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C24569257.html
    Strasznie mi się spodobał i napisałem do właściciela, a odpowiedź ku mojemu zdziwieniu przyszła z Hiszpanii od hiszpańskiej pani dr
    Co o tym sądzicie?
    A także drugie auto http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-4...C24512688.html
    Czy ktoś zna ten egzemplarz?
    Z góry dzięki
    frisky
    Ostatnio edytowane przez frisky ; 07-06-2012 o 19:39

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 166, 2004r. 2.4 JTDm 175KM

Domyślnie

W tej 166-tce pod maską nie ma większości naklejek na plastiku który osłania pas przedni, więc tutaj do weryfikacji jest to, czy nie była walona z przodu. Zdjęcia są baardzo podkolorowane więc dużo z nich nie wywnioskuję. Co do 147-mki - wygląda na ładną . Pierwszy raz widzę wersję Ducati Corse bez skóry. (chociaż fakt faktem widziałem ich dość mało :p)

Użytkownik Rowerzysta Avatar victorplar
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Crosswagon Q4

Domyślnie

ja ta 166 widzialem jakies 2-3 miesiace temu jak szukalem jeepa cheerokee. Alfa nalezy do jednego z wlascicieli komisu. W ogole kazdy z nich ma alfe W realu wygladala bardzo ladnie. Druga sprawa ze za szopą zaraz koło ich placu stoją stosy rozbitków. To tyle odnośnie moich wrażen

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quattro
    Mieszka w
    SZY/GBY
    Auto
    Maserati GranTurismo S, Seat Leon 5F Cupra

Domyślnie

Hahaha! Chcesz kupić Ducati Corse za mniej niż 30tys zł??? Kolego, to auto dodatkowo ma felgi z jakiegoś innego gówna wstawione.
    Jest taka jedna Ducati jeszcze na allegro. Tą drugą mogę z czystym sumieniem polecić, ale sam widzisz że cena odpowiednio o 8tys wyższa. Moją też odpowiednio cenię i na pewno nie na 30…
    Było: Fiat Uno 1.1 60S, Fiat Punto II 1.2 8v, AR 145 Edizione Sportiva, AR 147 Q2 Ducati Corse, Fiat Stilo Abarth, Alfa Romeo 145 2.0 16v 155KM Quadrifoglio
    Jest: Maserati GranTurismo 4.7 S, Seat Leon 5F Cupra, Toyota Yaris IV

frisky
    Gość

Domyślnie

no wiesz, nie orientuję się w cenach ducati corse, bo nie ma ich zbyt wiele na rynku, ale mimo, że ta była najdroższa na otomoto, to i tak wydała mi się nieco zbyt tania jak za taki egzemplarz
    z tą 166 trochę mnie zmartwiliście co do tych naklejek, faktycznie może to o czymś świadczyć
    w takim razie nie ma obecnie w ogłoszeniach Alfy, która by mi przypadła do gustu, no poza tymi a komisie superalfa, ale tam przeginają z cenami znacznie ( ta czarna ducati corse, o której mówisz też jest Bella, ale poza moim limitem cenowym, może jak jeszcze trochę postoi, cena spadnie delikatnie, a ja zweryfikuję limit, to może może... ach rozmarzyłem się )
    poszukiwania będę kontynuował
    dzięki
    Ostatnio edytowane przez frisky ; 08-06-2012 o 22:26